ep rodrigo ratofrancisco verdu presentanresultadosbankia
EUROPA PRESS

L'expresident de Bankia Rodrigo Rato ha afirmat que va ser l'expresident de BBVA Francisco González el primer que va sol·licitar la seva dimissió durant el transcurs d'una reunió durant la qual estaven presents tots dos, el llavors ministre d'Economia, Luis de Guindos, i els presidents d'altres entitats, celebrada a principis de maig de 2012. Després de González, De Guindos va procedir a sol·licitar-li el seu cessament i hores després va ser el president del Govern Mariano Rajoy qui va ratificar aquesta petició, sempre segons la versió de Rato.

Durant els últims mesos de l'expresident a l'entitat, ell mateix va mantenir diverses reunions amb De Guindos durant les quals estaven presents presidents d'altres bancs durant les quals es van tractar assumptes com les necessitats de capital de Bankia. Durant una d'elles, el llavors president de BBVA va sol·licitar a Rato la seva dimissió com a primer executiu de Bankia a causa de les seves vinculacions polítiques.

"L'última [reunió] va ser el dia 5 [maig de 2012] i aquí el president de BBVA primer i després el ministre" van sol·licitar a Rato la seva dimissió. Aquesta trobada es va mantenir, sempre segons la versió de Rato, a les oficines del Ministeri d'Economia, ubicades al Passeig de la Castellana de Madrid. Concretament, "a la sala de reunions circular que està davant del despatx del ministre", ha afegit Rato.

Aquest dilluns s'han reprès les sessions del judici oral del cas Bankia, suspeses des de fa un mes per l'absència de la fiscal del cas, Carmen Launa, per motius de salut. El fiscal en cap Anticorrupció, Alejandro Luzón, ha recollit el seu testimoni i ha continuat amb l'interrogatori a Rato.

En una de les seves preguntes, ha qüestionat el també exvicepresident econòmic del Govern sobre els motius que el ministre va esgrimir per demanar-li la dimissió, davant la qual cosa Rato només ha assenyalat que li va comunicar que "era millor" que cessés. "El president de BBVA m'havia dit que, havent estat ministre del PP, no era bo que fos president d'un banc", ha explicat.

Més tard, Rato va demanar "hora al president del Govern", Mariano Rajoy, que el va ratificar que estava d'acord amb la petició de De Guindos. "Vaig pensar que era en l'interès de les caixes, del banc i de tot el món", ha dit.

"No tenia cap inconvenient a marxar. El ministre em va dir que ho fes immediatament, sense cap tipus de reunió, i així ho vaig fer", ha afirmat Rato, que ha relatat que just després va enviar un e-mail a la seva plantilla en la qual comunicava la seva marxa i a la tarda del 7 de maig de 2012 es va donar a conèixer a l'opinió pública.

Noticias relacionadas

contador