ep rafael del pino presidente y primer accionista de ferrovial
FERROVIAL

Rafael del Pino, president de Ferrovial, ha venut tots els seus drets de subscripció vinculats al pròxim dividend flexible de la companyia, per la qual cosa rebrà 33 milions d'euros en efectiu enlloc d'accions pertanyents a l'empresa.

  • 28,92€
  • 0,28%

Segons els registres de la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), Del Pino va vendre de 148,5 milions de drets l'11 de novembre a un preu de 0,22 euros per acció. Aquesta xifra supera a la del pròxim dividend aprovat per la junta d'accionistes de 0,20 euros, programat per al 20 de novembre. Tots els drets que el primer accionista de la companyia ha venut corresponen al nombre d'accions que posseeix de la inversió a la seva empresa.

Així mateix, Del Pino posseeix també 190.400 títols en forma d'instruments financers referits als plans de lliurament d'accions vinculats a objectius, encara que aquests no generen drets d'assignació gratuïta per a la recepció del dividend. D'aquesta manera, totes les accions que manté representen un 20% de l'accionariat de Ferrovial, convertint-se en el màxim accionista de la companyia. Amb la venda d'aquests drets d'assignació del dividend, Del Pino rebrà 33 milions d'euros.

Per a la recepció dels dividends, la multinacional ofereix dues alternatives, venent els seus drets per a optar al pagament en efectiu o canviar-los per noves accions de Ferrovial. En aquest cas, el president ha triat la primera opció, segons ha comunicat a la CNMV.

Amb motiu de la pandèmia de coronavirus, Ferrovial va acordar reduir la retribució fixa del seu president un 20% , igual que la del seu conseller delegat i la remuneració fixa i complementària dels consellers del grup temporalment.

Els dividends que es lliuren aquest divendres corresponen als resultats de l'exercici 2020, segons informació de l'empresa. L'últim, de 0,312 euros, el va pagar el mes de juny, com a complementari i amb càrrec als comptes de l'exercici anterior.

Noticias relacionadas

contador