ep presidente ejecutuivotelefonica jose maria alvarez-pallete
TELEFÓNICA

Els accionistes han rebut els comptes de Telefónica de manera molt positiva però, què opinen els experts d'aquestes xifres?

  • 4,13€
  • -0,12%

Els experts de Sabadell destaquen un creixement dels resultats al Brasil i Regne Unit que ha estat per sobre del que s'esperava i expliquen que "Espanya presenta molt bones dades comercials (...) i lidera una reducció de deute de -957.000.000 d'euros (...), millor del que s'esperava". Sabadell creu que la bona acollida es deu sobretot a les bones dades del Brasil, que es traslladaran a una major generació de caixa futura, les millors dades comercials a Espanya i la reducció de deute".

Des de Renta 4 consideren que l'impacte positiu d'aquests resultats en els títols de Telefónica es deu, principalment, al fet que han superat en resultat operatiu "àmpliament" i han millorat la guia de creixement d'ingressos per 2018.

Els experts de Bankinter, per part seva, qualifiquen aquests resultats com "positius" i subratllen que bat les estimacions en totes les partides, redueix el seu deute i millora el 'guidance'. "Amb aquest ja són sis trimestres consecutius de despalanquejament. Això demostra que Telefónica pot reconduir el seu principal problema de manera orgànica i gradual", assenyalen aquests analistes.

Els experts d’RBC són els únics que es mostren negatius. Ressalten que els ingressos i l'EBITDA del tercer trimestre han superat el consens. "No obstant això, la qualitat de l'EBITDA es manté baixa, ja que està parcialment impulsat per l'Argentina, mentre que l'EBITDA a Espanya es va situar un 0,7% per sota de l'estimat pel consens", assenyalen. "Els indicadors a Espanya són molt bons, però, no es tradueixen en creixement de les vendes", afegeixen des d’RBC.

RBC té un consell d'infraponderar sobre Telefónica amb un preu objectiu de 7 euros (per sota dels preus actuals de cotització, als 7,238 euros). Segons aquests analistes, Telefónica s'enfronta a reptes en diferents mercats. "A Espanya, l'empresa perdrà mercat enfront dels seus competidors (MásMóvil, Vodafone i Orange). Al Regne Unit i Alemanya manca d'una estratègia convergent. Al Brasil, el creixement de les línies principals és més feble, mentre que també s'enfronta a la competència de cables i fibres en altres regions d'Amèrica Llatina", afegeix.

Noticias relacionadas

contador