4,22€
  • 0,07€
  • 1,73%

Telefónica va obtenir un benefici de 2.721 milions d'euros durant els primers nou mesos de l'any, xifra que suposa una millora de l’11,6% enfront del mateix període de fa un any. Durant el tercer trimestre estanc, el benefici net de l'operadora va arribar als 1.139 milions i va créixer un 35,8% en termes interanuals. El consens de FactSet esperava un benefici trimestral de 764 milions d'euros.

L'operadora ha explicat que l'activitat comercial d'alt valor desplegada durant aquests mesos i la millora de les tendències de creixement li permeten revisar a l'alça el seu objectiu d'ingressos al voltant del 2% (enfront de entorn de l'1% anterior), tot i l'impacte negatiu de la regulació (aproximadament 0,9 punts percentuals). Això li permet igualment confirmar els objectius de marge d’OIBDA (creixement al voltant del 0,5 punts percentuals) i de CapEx/Vendes excloent-ne espectre (al voltant del 15%), així com el dividend anunciat per 2018.

"Els resultats trimestrals reflecteixen la sòlida execució de les nostres prioritats estratègiques", ha afirmat José María Álvarez-Pallete

"Els resultats trimestrals reflecteixen la sòlida execució de les nostres prioritats estratègiques. En primer lloc, segueixen creixent els clients d'alt valor i el seu ingrés mitjà, amb un fort nivell d'altes netes en contracte mòbil (...). D'altra banda, els ingressos i la generació de caixa operativa acceleren el seu creixement orgànic, el flux de caixa lliure arriba als 3.000 milions d'euros, augmentant un 0,9% enfront de l'any anterior excloent-ne espectre i el deute net es redueix per sisè trimestre consecutiu", ha assenyalat José María Álvarez-Pallete, president de Telefónica. Álvarez-Pallete també ha subratllat que "les millors tendències de creixement, la fortalesa i solidesa del negoci durant el tercer trimestre i el bon posicionament operatiu als principals mercats ens permeten revisar a l'alça el nostre objectiu de creixement d'ingressos per 2018".

Telefónica ha explicat igualment que els nou primers mesos de l'any destaquen també per la reducció del deute net (-9,7% enfront del tercer trimestre del 2017, fins als 42.636 milions el 30 de setembre) i per l'activitat de finançament fins al setembre, propera als 12.400 milions.

Font: Telefónica

Per partides, els ingressos fins al setembre van assolir els 35.776 milions d'euros, un 7,9% menys respecte al mateix període de fa un any. En termes orgànics, acceleren el seu creixement fins al 2,2% interanual. L'operadora ha indicat que els ingressos es recolzen de nou en la millora dels ingressos de servei i en el "fort" avanç dels ingressos per venda de terminals. Per la seva banda, els ingressos de dades mòbils creixen un 7,9% fins al setembre i representen el 61% dels ingressos de servei mòbil. Excloent-ne l'impacte negatiu de la regulació, els ingressos accelerarien el seu creixement fins al 3,3% durant els nou mesos.

Les despeses per operacions cauen un 10,6% durant els primers nou mesos de l'any.

D'altra banda, l'OIBDA se situa als 12.035 milions d'euros durant els nou primers mesos de l'any, xifra que suposa una caiguda del 2% interanual. El marge OIBDA queda al 33,6% entre gener i setembre (+2 punts percentuals).

Telefónica ha assenyalat que la depreciació enfront de l'euro de les divises, especialment del real brasiler i del peso argentí, té un impacte negatiu en els resultats. Així, durant el tercer trimestre, l'evolució dels tipus de canvi (excloent-ne l'ajust per inflació) redueix en 8,1 punts percentuals el creixement interanual dels ingressos i en 9,5 punts percentuals el de l'OIBDA (-8,5 punts percentuals i -9,8 punts percentuals respectivament entre gener i setembre). No obstant això, l'operadora ha precisat que l'impacte negatiu de la depreciació de monedes a nivell OIBDA es redueix significativament en termes de generació de caixa, ja que la depreciació suposa també menors pagaments per CapEx, impostos, interessos i dividends a minoritaris.

A més, una sèrie de factors addicionals ha impactat en els resultats del tercer trimestre. L'impacte a nivell d’OIBDA és el següent: l'associat a una sentència judicial al Brasil (307 milions d'euros), contingències al Brasil (-110 milions d'euros), despeses de reestructuració (-34 milions d'euros), i plusvàlues per venda de torres (24 milions d'euros) i per venda de societats digitals (21 milions d'euros).

PER ÀREES GEOGRÀFIQUES

A Espanya, els ingressos pugen un 0,5% fins al setembre i un 0,1% durant el tercer trimestre. L'operadora explica que tant els ingressos com la caixa operativa es mantenen estables interanualment i el marge OIBDA supera el 40%.

A Alemanya, els ingressos baixen un 0,7% durant els nou primers mesos i un 1,1% durant el trimestre. La companyia ha explicat que hi manté un "fort pols comercial" davant la bona acollida de l'actualització de tarifes del portafolis O2 Free.

Al Regne Unit, els ingressos pugen un 2,8% durant els primers nou mesos i un 7,4% durant el tercer trimestre. L'operadora diu que Telefónica UK torna a presentar uns "sòlids resultats", creix en les seves principals mètriques durant el tercer trimestre.

Al Brasil, els ingressos cauen un 17% durant els primers nou mesos i un 20,1% durant el tercer trimestre. Telefónica ha explicat que els seus comptes s'han vist impactats pel deteriorament de l'entorn macro i per l'impacte regulador.

A Llatinoamèrica, els ingressos cauen un 23,8% fins al setembre al Sud i un 6,5% al Nord, encara que la companyia destaca la sòlida evolució a les dues zones.

Noticias relacionadas

contador