ep nuevo logo del bbva a las puertas de su sede en madrid
Eduardo Parra - Europa Press - Archivo

Els pèrits de PwC encarregats de realitzar l'informe 'forensic' sobre les contractacions del Grupo Cenyt (empresa de l'ex-comissari de Policia, actualment empresonat, José Manuel Villarejo) per part del BBVA han començat a declarar a l'Audiència Nacional aquest dijous i, segons fonts jurídiques presents a la declaració, un d'ells ha explicat que Garrigues, de qui rebien ordres sobre què havien d'investigar, no els va demanar que aprofundissin a la part relativa als presumptes espionatges per part de Cenyt a Luis del Rivero i altres directius i autoritats relacionats amb l'intent d'assalt de Sacyr al consell del BBVA al 2004, el denominat "grup hostil".

  • 9,85€
  • 0,67%

A la declaració, que segons fonts que hi eren presents ha estat de caràcter "molt tècnic", el soci de PwC Javier López Andreo, l'únic que ha declarat avui, ha explicat al jutge i els fiscals que la consultora va tenir accés a "milers de documents", entre els quals es trobaven mails i documents interns relacionats amb les contractacions del Grupo Cenyt.

PwC rebia instruccions sobre la recerca de Garrigues, el bufet de capçalera del BBVA encarregat de coordinar el 'forensic'. Era aquest despatx, per tant, el que ordenava a PwC en quins temes havia d'aprofundir d'entre la quantitat ingent de documentació que va rebre per part del banc en relació amb el Grupo Cenyt.

En una primera aproximació, els pèrits van tenir accés a milers de documents, però el despatx els va sol·licitar que en reduïssin la quantitat per poder realitzar la investigació, per la qual cosa en van quedar exclosos temes com els presumptes espionatges als implicats en l'assalt de Sacyr, com ara qui n'era president en aquell moment, Luis del Rivero, sempre segons les mateixes fonts. Els pèrits van seleccionar la informació més important a través d'un "mapa de calor" i van aprofundir en aquella que Garrigues els va indicar, segons ha explicat davant el jutge Manuel García Castellón.

Altres fonts jurídiques interpreten que de la declaració del soci de PwC es dedueix que "el banc ha dirigit" el despatx respecte de les instruccions que havia de donar a la consultora, atès que es tracta del seu bufet de capçalera, mentre que unes altres recorden que es tracta de "pèrits de part".

Noticias relacionadas

contador