ep archivo   tesla model 3
TESLA - Archivo

Les accions de Tesla cauen amb ganes aquest dilluns després de conèixer que el fabricant de vehicles elèctrics controlat per Elon Musk ha reduït el preu de venda d'alguns dels seus cotxes a la Xina.

  • 170,18$
  • 4,97%

Els títols de la companyia s'anoten una reculada superior al 3% al 'premarket' de Wall Street i acumulen una caiguda propera al 40% des de començament d'any, molt afectada per les anades i vingudes de Musk en l'operació de compra de Twitter. De fet, la caiguda des que el magnat fes públic l'acord el 4 d'abril passat és de més del 40%.

Com diem, el fabricant nord-americà ha retallat el preu d'alguns dels seus models més econòmics, concretament del turisme Model 3 i del CUV Model Y. En el cas del primer, la companyia ha reduït el preu de venda fins als 265.900 iuans (36.615 dòlars) des dels 279.900 iuans anteriors. Per la seva banda, el Model Y costa ara uns 288.900 iuans (39.778 dòlars) enfront dels 316.900 iuans abans de la rebaixa.

Aquestes retallades reverteixen algunes de les pujades de preus que l'empresa es va veure obligada a dur a terme a principis d'any a la Xina i els Estats Units per l'augment dels costos de les matèries primeres. El març passat, Musk assenyalava que tant Tesla com SpaceX estaven sent objecte de “pressions inflacionistes” pel costat de les matèries primeres i la logística.

No són bones setmanes per a Tesla, ja que recentment no ha convençut amb els seus resultats del tercer trimestre. Als comptes publicats a la setmana passada, la companyia va informar que el seu benefici net durant els últims tres mesos va ser de 3.292 milions de dòlars, un important augment des dels 1.618 milions del mateix període del 2021. No obstant això, els ingressos es van situar als 21.454 milions de dòlars, més de 500 milions de dòlars menys del que s'esperava el mercat.

Així mateix, el fabricant de vehicles elèctrics va publicar aquest mes les seves xifres de lliuraments de vehicles, unes dades que també van decebre els inversors tot i que es van lliurar gairebé 100.000 cotxes més que entre abril i juny. "A mesura que els nostres volums de producció segueixen creixent, és cada cop més difícil assegurar la capacitat de transport de vehicles i a un cost raonable durant aquestes setmanes de màxima logística", van assenyalar llavors des de la companyia.

Segons informa CNBC, l'Associació d'Automòbils de Passatgers de la Xina va informar que Tesla va entregar 83.135 vehicles elèctrics fabricats a la Xina (compta amb una “gigafactoria” a Xangai) al mes de setembre passat, una xifra que suposa un rècord mensual per a la companyia. Aquesta xifra suposa un augment del 8% respecte a l'agost i supera àmpliament l'anterior rècord, establert al juny passat, amb 78.906 unitats venudes.

Noticias relacionadas

contador