guerra comercial trump jinping portada
10,22€
  • 0,09€
  • 0,89%

Res de nou sota el sol per a Arcelor Mittal. L'acereria ha estat un dels millors valors de l'IBEX (+3,94%) aquest dijous. I ha tornat a ser-ho gràcies a la guerra comercial. La Xina ha reiterat la seva oposició a una escalada del conflicte aranzelari i els mercats així ho celebren.

  • 23,97€
  • 0,88%

Acerinox tampoc s'ha quedat enrere amb un repunt del 2,59% en el selectiu espanyol. Les dues acereres cotitzades són, per la seva condició de valor cíclic i els seus interessos empresarials, el gran termòmetre de l'IBEX en la guerra comercial.

De tornada al gegant asiàtic, el portaveu del ministeri de Comerç de la Xina, Gao Feng, ha afirmat que les dues parts "haurien de crear les condicions" per avançar en les negociacions i ha afegit que la Xina està en contra de l'escalada de la guerra comercial i està disposada a resoldre l'assumpte amb calma.

Els comentaris des de la Xina han impulsat les borses. Des dels EUA, però, el secretari del Tresor, Steven Mnuchin, s'ha mostrat més caut i no ha volgut concretar quan visitaran la Xina. El conseller del president Donald Trump, Peter Navarro, a qui es considera un dels artífexs de la guerra comercial, ha indicat que "és poc probable que passi alguna cosa ràpidament".

Pel que fa a les acereres, Deutsche Bank va destacar una major atenció dels inversors a Acerinox i ArcelorMittal en un dels seus últims informes. Els analistes de l'entitat van veure un major interès dels inversors en les empreses de metalls, tot i que apunten que les tensions comercials han pesat molt sobre els seus preus.

Noticias relacionadas

contador