ep archivo   prosegur cash 20230606201103
PROSEGUR CASH - Archivo

Prosegur es dispara a la borsa aquest dimecres (+20%; Prosegur Cash: +7%) després que la seva presidenta i màxima accionista, Helena Revoredo, hagi llançat una OPA voluntària i parcial sobre el 15% de la companyia a 1,83 euros per acció en efectiu, xifra que suposa un desemborsament total de 150 milions d'euros. Si arribés a aquest 15% pel qual ha llançat l'oferta, Revoredo aconseguiria el 75% de la companyia, ja que actualment és titular, directament i indirectament, del 59,899%.

  • 1,66€
  • 1,34%

Bankinter recomana acceptar l'oferta, tant per la prima oferta (+27,44% sobre el preu de tancament d'ahir i +28,55% sobre el preu mitjà ponderat a l'últim mes abans d'aquest anunci) com pel fet que "la seva escassa liquiditat i baix 'free float' siguin inferiors després de l'operació".

En cas d'una acceptació del 100% d'aquesta OPA, el 'free float' quedaria reduït al 21,6% en un valor la capitalització borsària del qual és inferior a 1.000 milions. "Per tant, es reduiria significativament la seva liquiditat (amb prou feines 200 milions d'euros cotitzant en mercat en el millor dels casos), que considerem que és un factor clau per a un accionista minoritari".

Bankinter creu que la família fundadora i accionista de control aprofita la debilitat de la cotització per augmentar-hi la seva participació, “la qual cosa pot tenir sentit financer per si mateix considerant que la rendibilitat per dividend és del 3,9%”. Cal tenir en compte que Prosegur acumula descensos del 19% durant l'any.

"Encara que al fullet de l'OPA s'indiqui que no hi ha intenció d'excloure el valor de cotització, considerem que es limita a apuntar la inexistència d'un compromís en aquest sentit, cosa que no garanteix que això no succeeixi en un futur no llunyà", adverteix el banc.

Noticias relacionadas

contador