• El benefici per acció (BPA) ha sigut de 79 centaus, per sobre dels 74 anticipats
  • La clau per superar previsions és el programa de retallada de despeses que realitza l'empresa
  • Per als pròxims cinc anys, el seu objectiu és retallar la despesa en 10.000 milions de dòlars més
WallStreet-1

Procter & Gamble (P&G), multinacional de béns de consum que controla marques com Gillette, Ariel, Oral-B o Tampax, puja a Wall Street després de superar previsions amb els seus resultats del quart trimestre fiscal. El benefici per acció (BPA) ha estat de 79 centaus, per sobre dels 74 centaus anticipats pel consens. I el benefici net s'ha disparat fins a 1.950 milions de dòlars des dels 521 milions. Per la seva banda, els ingressos han baixat un 2,7% respecte al mateix període de l'any anterior, fins als 16.100 milions de dòlars. No obstant això, han superat el pronòstic del consens per 270 milions.

  • 161,29$
  • -0,78%

La clau perquè P&G hagi superat les previsions dels analistes amb el seu benefici, malgrat la caiguda de les vendes, ha estat el programa de retallada de costos que està duent a terme en els últims anys. "El quart trimestre ha estat un altre període en el qual P&G ha reforçat el creixement dels seus beneficis i la generació de caixa", ha comentat el CEO David Taylor. "Hem augmentat el nostre volum orgànic i les vendes en tots els segments. Augmentem la nostra inversió en innovació i publicitat, finançada per una forta millora de la productivitat", ha afegit el directiu.

Llegiu també: Wall Street anticipa pèrdues moderades, però atents a la senyal de fortalesa del Nasdaq 100

OBJECTIU: RETALLAR DESPESES PER VALOR DE 10.000 MILIONS DE DÒLARS

P&G s'ha marcat com objectius un pla de retallada de despeses de 10.000 milions de dòlars durant els pròxims cinc anys

A més, segons ha comentat a CNBC Jon Moeller, el director financer, P&G s'ha marcat com a objectius un pla de retallada de despeses de 10.000 milions de dòlars durant els propers cinc anys. Per a l'exercici fiscal 2017, l'empresa anticipa que les seves vendes orgàniques creixeran un 2%, encara que aquesta previsió dependrà de l'evolució de les divises i de possibles desinversions en algunes marques.

"En el futur, esperem augmentar la nostra productivitat i els estalvis de costos, per impulsar la inversió i la innovació necessàries per accelerar el creixement dels nostres beneficis", ha assenyalat David Taylor. "Esperem que 2017 sigui un altre pas significatius cap a la nostra meta de creixement, creació de valor i tornada a l'accionista en el 'top tres' del nostre grup de competidors", ha conclòs.

Llegiu més:

Donald Trump: 'Hillary Clinton es el diablo'

Tesla compra SolarCity per més de 2.300 milions d'euros

Apple sube un 5% en el after hours después de presentar sus resultados

Los bancos de Wall Street aguantan el tipo pese a la inestabilidad financiera y la Fed

contador