• Aquest índex no presenta resistències fins als 4.816 punts, máxims històrics que va marcar fa 16 anys
  • Els inversors americans, a l'espera de l'Informe d'Ocupació d'aquest divendres als EUA
  • Procter & Gamble puja després de publicar els seus resultats, però Pfizer cau després d'anunciar els seus comptes
wallstreet

Els futurs nord-americans anticipen una obertura lleugerament a la baixa a Wall Street, després del tancament mixt del dilluns. Els índexs nord-americans es troben a prop de màxims històrics, però el sentiment dels inversors no és massa positiu aquesta setmana. Preocupen sobretot els bancs europeus, que estan registrant fortes pèrdues durant la sessió i són motiu de tensió per al mercat.

  • 39.587,31
  • -
  • 18.321,80
  • 0,68%

Als Estats Units, José María Rodríguez, analista de Bolsamanía, destaca el "renovat senyal de fortalesa per part de l'índex endarrerit, el Nasdaq 100", ja que en la jornada del dilluns va superar els màxims de 2015 (4.740 punts). Així, aquest índex no presenta resistències fins als 4.816 punts, màxims històrics que va marcar fa 16 anys, abans de l'esclat de la bombolla 'puntocom'.

Llegiu també: La banca estressa a la borsa europea

ECONOMÍA: A L'ESPERA DE L'INFORME D'OCUPACIÓ DEL DIVENDRES ALS EUA

L'efecte del Brexit s'està limitant, per ara, al Regne Unit, sense afectar de forma significativa la confiança a la resta d'Europa i als EUA

A nivell econòmic, la despesa personal de juny als EUA va pujar un 0,4%, lleugerament per sobre del 0,3% previst. Mentre l'ingrés personal del mateix mes va pujar un 0,2%, per sobre del 0,3% pronosticat. D'altra banda, recordem que els inversors es troben a l'espera de la important dada d'ocupació mensual de juliol que es publica el divendres als EUA. El consens anticipa la creació de 175.000 llocs de treball i una taxa d'atur sense canvis en el 4,9%.

Respecte a les dades del sector manufacturer publicats aquest dilluns als EUA i a altres països europeus, Link Securities destaca que "els PMIs del sector de les manufactures que es van publicar a Europa i als EUA van estar, en general, bastant en línia o alguna cosa per sobre de l'esperat, a excepció dels corresponents a Itàlia i al Regne Unit, que van ser una mica més baixos. Així, i com a nota positiva, cal destacar que sembla que l'efecte del Brexit s'està limitant ara per ara al Regne Unit, sense afectar de forma significativa la confiança a la resta d'Europa i als EUA".

Finalment, el gabinet del primer ministre japonès, Shinzo Abe, ha aprovat el desemborsament de 13,5 bilions de iens (132.000 milions de dòlars) en mesures fiscals com a part dels esforços per rellançar la seva economia, segons Reuters. Aquests diners tindran com a fi pagaments en efectiu a persones de baixos ingressos i cobrir despeses en infraestructures.

EMPRESES: RESULTATS DE PFIZER I P&G I ADVERTÈNCIA DEL BANK OF AMERICA

Pfizer cau després de publicar els seus resultats, tot i que els ingressos i el benefici s'han situat per sobre de les previsions

Procter & Gamble puja després de superar previsions amb els seus resultats trimestrals, malgrat que l'empresa ha advertit que els seus comptes es troben afectats de manera especial per les fluctuacions de les divises, segons recull CNBC.

Per contra, Pfizer cau després de publicar els seus resultats, malgrat que els ingressos i el benefici s'han situat per sobre de les previsions. A més, Bank of America ha advertit que els seus resultats es veuran afectats si la sortida de Regne Unit de la Unió Europea limita la capacitat de la seva filial a Regne Unit per fer negocis a Europa.

Finalment, la cap de comunicació de Twitter, Natalie Kerris, ha abandonat el seu lloc tan sols uns mesos després de ser nomenada. La substituirà la directora de màrqueting, Leslie Berland.

Llegiu també: Lufthansa gana un 55% menos en el primer semestre del año

ALTRES MERCATS

Els futurs sobre el petroli West Texas pugen 1,2%, fins a 40,55 dòlars.

Els bons del Tresor dels EUA a 10 anys cauen 9/32 dòlars; la seva rendibilitat puja fins a l'1,558%.

L'euro puja 0,37%, fins a 1,1204 dòlars.

Llegiu més:

La banca alemanya tocada i enfonsada: Deutsche Bank i Commerzbank en 'caiguda lliure'

Texas legaliza las armas en sus universidades públicas

Les fortes caigudes de la banca enfonsen l'IBEX, que perd més d'un 2%

Consultorio de análisis técnico: Acerinox, BBVA, Tecnocom, Faes y seis títulos más bajo la lupa

contador