• L'objectiu de la companyia que presideix Juan Luis Cebrián és aconseguir fons per fer front al seu elevat deute
ep encuentro informativo presidente grupo prisa juan luis cebrian

Prisa ha venut la totalitat de la seva participació en Grup Media Capital a Altice per un valor total companyia de 440 milions d'euros, segons ha informat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

  • 0,38€
  • -

Les parts han subscrit un contracte de compravenda mitjançant el qual Prisa transmetrà a MEO - Serviços de Comunicaçao i Multimèdia, filial d’Altice, la totalitat de la seva participació en Media Capital que representa el 94,69% del seu capital social.

L'execució de l'operació està condicionada a l'obtenció de la preceptiva autorització de les autoritats de competència i reguladores portugueses i a l'obtenció d'un waiver de determinats creditors financers de Prisa, així com l'aprovació de la Junta General de la Societat.

El preu final de l'operació està subjecte als ajustos habituals per a aquest tipus d'operacions. Prisa considera que, segons la seva estimació més raonable, el preu de la participació de Prisa a Media Capital després de calcular aquests ajustos ("equity value") deu ser al voltant de 321 milions d'euros.

Segons les estimacions de la Societat, aquesta transacció suposarà una pèrdua comptable estimada en els comptes consolidats de Prisa d'aproximadament 69 milions d'euros i, en els comptes individuals de Prisa, d'aproximadament 81 milions d'euros.

Prisa va adquirir el 2005 el 33% del grup Media Capital dins d'una estratègia d'invertir en el mercat europeu i apostar per la televisió en obert. Media Capital és un grup de comunicació i entreteniment lusità, amb presència als principals segments de comunicació i producció de material audiovisual de qualitat. En televisió, el grup compta amb TVI, televisió que aglutina el canal de notícies TVI24, a més dels canals TVI Ficció, TVI Internacional, TVI Reality i TVI Àfrica (els dos últims llançats a l'octubre de 2015).

Noticias relacionadas

contador