amber capital joseph oughourlian portada

Vocento, grup editor del diari ABC, ha reconegut a la Comissió Nacional del Mercat de Valors que va contactar amb Prisa per realitzar una oferta per la seva divisió de Mitjans, però que la negativa del grup editor d'El País i la Cadena Ser li va fer desestimar el projecte.

  • 0,34€
  • -0,29%
  • 0,81€
  • 0,50%

"Vocento, com a grup de comunicació escrita, amb una posició financera sanejada, des de fa un temps i com és la seva obligació, està analitzant les diferents alternatives de consolidació que es puguin plantejar al sector de mitjans", ha explicat al regulador.

"En aquest context, el seu Consell d'Administració es va reunir el 29 de desembre el 2020 per analitzar diferents possibilitats pel que fa a la possible adquisició dels mitjans de comunicació de Prisa", ha afegit.

"A aquest efecte, es va establir una comunicació informal amb Prisa i, constatada la manca de disponibilitat per iniciar cap conversa al respecte, es va abandonar el projecte sense que s'hagi arribat a traslladar cap oferta ni de bon tros s'hagi aprovat, ni tan sols proposat als seus accionistes ni al seu Consell, cap ampliació de capital", conclou el text.

La comunicació de Vocento es produeix després d'una notícia d'El Confidencial, que ha publicat que el consell de Vocento fins i tot va arribar a aprovar una ampliació de capital de gairebé 200 milions d'euros per realitzar una oferta.

El passat 27 de desembre, Joseph Oughourlian, màxim accionista de Prisa amb gairebé el 30% del capital, va concedir una entrevista a El País en què assenyalava que "seria un gran error vendre els mitjans de la companyia en aquest moment. El mercat està totalment enfonsat i a part del preu, no és el moment, no té sentit".

Sobre el rebuig a l'oferta de Blas Herrero, ha comentat que "tinc entès que Monzón havia parlat i havia propiciat certes ofertes que ens van arribar i que francament eren indecents, a preu d'enderroc. Anem a demostrar que els mitjans valen molt més que 200 milions".

Noticias relacionadas

contador