ep grupo prisa edificio gran via 32
EPS - Archivo

El grup de comunicació Prisa ha perdut 26 milions d'euros durant el primer trimestre de 2020, una xifra menor que la pèrdua de 40 milions registrada durant el mateix període de l'any anterior, però que continua evidenciant els problemes de rendibilitat del grup editor del diari El País.

  • 0,35€
  • -1,13%

"Els resultats trimestrals s'han vist afectats per la crisi de la Covid-19. L'impacte de la pandèmia ha tingut un efecte negatiu estimat de 25,5 milions en els ingressos del Grup i de 20,8 milions en l'Ebitda en el període comprès entre gener i març de 2020", ha confirmat Prisa en un comunicat.

Amb l'objectiu de pal·liar en la mesura que sigui possible els efectes de la pandèmia, Prisa ha explicat que "ha posat en marxa un pla de reducció de costos entre març i desembre de 40 milions d'euros, que afecta totes les partides". El Grup ha tancat, amb ampli suport per part dels empleats, els acords de reducció salarial de la plantilla.

L'Ebitda ha baixat un 19%, fins a 56 milions. Per part seva, els ingressos han descendit un 3,8%, fins a 262,5 milions. Sense l'efecte de l'operació de Media Capital, Prisa ha afirmat que "el resultat seria positiu en 2,6 milions".

En el conjunt del grup, el tipus de canvi ha tingut un efecte negatiu de 18,2 milions en ingressos i de 8,4 milions en Ebitda, a causa de les devaluacions de l'Argentina, el Brasil i Xile. A la fi de març, el deute se situa en 1.067 milions, enfront de 1.061 a desembre de 2019. Durant aquests mesos, Prisa ha pres les mesures necessàries per preservar al màxim la seva liquiditat. A la fi de març, la caixa és de 265 milions, després d'haver disposat 99 milions en línies de liquiditat.

Noticias relacionadas

contador