prisa cuatro buena

El grup Prisa, editor d'El País i Cinco Días, ha començat a negociar amb els representants dels treballadors un Expedient de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO), com a part de les mesures laborals que posarà en marxa per l'impacte econòmic de la crisi del coronavirus.

  • 0,34€
  • 0,59%

El conseller delegat de Prisa, Manuel Mirat, ha enviat una carta als treballadors a la qual ha tingut accés l'agència Efe, en què assegura que l'objectiu és el manteniment de l'ocupació d'una plantilla que suma unes 9.000 persones. En aquesta missiva, Mirat indica que "les actuals circumstàncies", derivades de la pandèmia del coronavirus, obliguen a prendre mesures, sense especificar quines, "de caràcter conjuntural".

Aquest dimarts, la companyia propietària de Santillana ja va remetre un comunicat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) en el qual avançava que posaria en marxa un pla de retallada de despeses.

"Per mitigar l'impacte negatiu de la situació actual, d'especial incidència en les fonts principals de generació d'ingressos de tota mena de mitjans de comunicació, el consell ha acordat posar en marxa un pla contingent d'adequació de les estructures de costos dels seus negocis a les circumstàncies previsibles en els pròxims mesos".

Aquest pla contingent passa per una reducció "des d'aquesta mateixa data, de la compensació dels consellers del 20% i de la retribució anual del Conseller Delegat i de l'Alta Direcció prop d'un 35%. En l'aplicació d'aquestes mesures Prisa donarà prioritat a la implementació de les accions en l'àmbit laboral que millor possibilitin el manteniment de l'ocupació en el present entorn socioeconòmic", segons indica a la CNMV.

A més, el seu consell va donar llum verda a "diferents mesures i accions per a preservar nivells suficients de liquiditat", que no especifica "mantenint el compromís de desinversions en actius no estratègics ja identificats en els plans de desapalancament de la companyia".

Noticias relacionadas

contador