• El Govern transmet "tranquil·litat absoluta" davant de "qualsevol eventualitat" a l'entitat
  • El mercat no descarta la possibilitat que finalment hagi de ser intervingut
cbpopularsaracho
Emilio Saracho, president de Popular, no pot detenir la crisi borsari del banc

Les accions de Banc Popular tornen a enfonsar-se i han marcat nous mínims des de 1986 en nivells de 0,38 euros per acció. Els títols de l'entitat han rebotat a primera hora a prop del 6%, però la pressió baixista s'ha intensificat i les vendes s'han imposat de nou en el valor. Durant la setmana, la caiguda supera el 40%.

  • 0,32€
  • 0,00%

La pressió dels inversors baixistes, que controlen més del 12% del capital del banc, junts amb els problemes financers de l'entitat, fan que Popular estigui actualment contra les cordes. Durant els últims minuts, les seves accions han passat de caure un 10% fins desplomar un 23%.

Durant la jornada de dijous, les accions de Popular es van desplomar gairebé un 18%, cosa que evidencia el complicadíssim moment borsari que està travessant l'entitat i que amenaça amb la seva supervivència. El Govern espanyol, a través del portaveu Íñigo Méndez de Vigo, ha assenyalat que des de l'executiu hi ha una "tranquil·litat absoluta" davant de "qualsevol eventualitat" en l'entitat. No obstant això, aquestes paraules poden ser interpretades en el sentit que tampoc es descarta intervenir a l'entitat si fos necessari.

"Fins a finals de mes Banc Popular intentarà buscar una via d'escapament privada. Entre les opcions desplegades sobre la taula hi ha l'ampliació de capital, pèrdues de bonistes, conversió de CoCos o una oferta de compra per part d'una altra entitat", explica Borja Rubio, analista d’Orey Financial.

Aquest expert afegeix que "qualsevol de les opcions comentades és possible, encara que en la delicada situació que es troba pensem que està agafant força la idea que pateixi algun tipus d'intervenció per part de les institucions europees, ja que una nova ampliació de capital o una oferta de compra per una altra entitat (a la baixa) seria difícil que tingués el vistiplau dels actuals accionistes".

Des de Popular, que durant les últimes setmanes s'ha vist obligat a desmentir tot tipus de rumors sobre ofertes de compra, ampliacions de capital i problemes financers, han declinat fer cap comentari sobre la possibilitat d'una intervenció.

"Si finalment Popular fos intervingut per les autoritats comunitàries, seria el primer cas important a nivell europeu des de la integració de la unió bancària i encara no està clar el funcionament del fons de rescat. En aquest cas, assistiríem a un escenari semblant al que va passar amb Bankia, amb una forta dilució sobre els actuals accionistes i amb part dels bonistes convertits a accionistes", afegeix Borja Rubio.

Tècnicament, José María Rodríguez, analista de 'Bolsamanía', comenta que el títol "cotitza en nivells no vistos des de febrer de 1986 i sense suports de cap tipus que valgui". Aquest expert precisa que Popular no cotitzi en mínims històrics, ja que cal descomptar de la seva cotització dels dividends i les ampliacions de capital realitzades.

Noticias relacionadas

contador