• L'entitat càntabra ha evitat pronunciar-s'hi
  • Al llarg de la setmana s'ha apuntat Bankia com a favorita per ser la compradora final de Popular
ep emilio saracho 20170410130104
Emilio Saracho, president de Banco PopularBANCO POPULAR

Popular es dispara en borsa (puja un 8%) davant d'una possible oferta de compra per part del Banc Santander. Al llarg de la setmana s'han succeït les especulacions al voltant de l’entitat que comprarà finalment el banc després que aquest reconegués que hi ha diversos interessats i que s'hagi publicat que aquests serien tres: BBVA, Santander i Bankia.

Durant els últims dies Bankia s'ha perfilat com a favorita per ser la compradora, però sembla que Santander no vol 'tirar la tovallola' i, segons informa ElConfidencial, ha contractat Citi per fer una oferta vinculant i comprar el banc que presideix Emilio Saracho.

Les ofertes vinculants per Popular han de comparèixer el proper 10 de juny i, segons assenyala l'esmentada web, Ana Botín hauria contractat Citi per elaborar una proposta formal i defensar l'operació davant dels seus accionistes institucionals.

Popular ha caigut un 6% durant la setmana afectat, curiosament, per altres informacions d'ElConfidencial, com les que apuntaven que el banc estava preparant la venda urgent o al fet que estava sent inspeccionat pel BCE. Precisament, amb motiu d'aquestes informacions, Popular va remetre un comunicat en el qual es mostrava molt crític amb el mitjà de comunicació (sense arribar a esmentar-lo, però) i "deplorava" la "insistència d'aquest mitjà en tergiversar els fets i crear un clima de desconfiança al voltant de les nostres activitats".

Posats en contacte amb Santander, l'entitat ha dit que és conscient d'aquesta última informació que els involucra però que "no hi afegirem res més". Després de conèixer la notícia que ha catapultat Popular, Santander s'ha mantingut en verd dins de l'IBEX i ara suma un 1% amunt després de les caigudes de més del 3% d'ahir, quan el banc es va veure afectat per la crisi política del Brasil en què està involucrat el president del país.

Noticias relacionadas

contador