• Assenyalen com un preu aproximat de venda el nivell de 0,71 euros per acció
  • Si Popular continua en solitari, anticipen una ampliació de 3.000 milions d'euros
ep emilio saracho durantejuntaaccionistaspopular
Emilio Saracho durant la junta d'accionistes de PopularMAXIMO GARCIA DE LA PAZ

"Pensem que BBVA, molt probablement, podria realitzar una oferta per Banc Popular". Així de clars són els analistes de RBC Capital Markets en analitzar les probabilitats que el banc presidit per Emilio Saracho sigui comprat per una altra entitat financera espanyola.

  • 0,32€
  • 0,00%

"Encara que BBVA ha dit que no té previst fer servir el seu excés de capital per una operació corporativa a Espanya, pensem que encara pot fer una oferta per les potencials sinergies de costos (700 milions d'euros estimats), el 40% de la base de costos i perquè recentment ha integrat Catalunya Caixa", afegeixen aquests experts.

Respecte a la possibilitat d'altres ofertes, RBC assenyala que "no veiem Caixabank interessat, perquè està ocupat integrant BPI, Sabadell ha dit públicament que no està interessat en Popular i Santander ha assenyalat que només li interessa el creixement orgànic a Espanya".

Sobre la possible oferta de BBVA, expliquen que "amb un preu de compra de 0,71 euros, estimem que el tracte elevaria un 6,2% el benefici per acció (BPA) de BBVA a l'any 3 i aconseguiria un retorn de la inversió (ROI) del 12,9%", calculen aquests experts. "No obstant això", afegeixen, "això no justifica l'assignació de capital addicional, a causa dels riscos d'execució pels actius problemàtics de Popular (36.800 milions d'euros)".

En la seva opinió, "fins i tot si Popular opta per una opció orgànica (l'escenari més probable), amb la venda de WiZink i TotalBank -una ampliació de capital de 3.000 milions d'euros per cobrir un augment de les provisions pel mateix import-, encara veiem riscos a la baixa pel preu de l'acció". El seu consell és 'infraponderar' Popular (reduir el valor en cartera), amb un preu objectiu de 0,65 euros.

contador