• El banc ha ampliat fins a finals de juny el termini per presentar les ofertes
ep emilio saracho durantejuntaaccionistaspopular
Emilio Saracho durant la junta d'accionistes de PopularMAXIMO GARCIA DE LA PAZ

Banc Popular ha estat, una jornada més, el fanalet vermell de l'IBEX 35. L'entitat presidida per Emilio Saracho ha caigut un 6,31% i s'ha situat en els mínims anuals de tancament, als 0,6 euros. El banc ha ampliat el termini per presentar ofertes des del 10 de juny fins l'última setmana d'aquest mes, segons recull El País, per la falta d'ofertes d'interès i fermes per l'entitat.

  • 0,32€
  • 0,00%

Popular va obrir el termini per presentar les ofertes el passat 17 de maig. Alguna entitat interessada va mostrar el seu malestar per la urgència del procés. Si alguna de les ofertes resulta guanyadora abans de l'última setmana de juny es tancarà el termini abans de final de mes.

En ampliar el termini, el banc inclourà el tancament de maig, per la qual cosa les persones interessades en comprar tindran una visió més àmplia de com està sent el seu 2017. Segons l'entitat, es flexibilitzen els termini per aportar la màxima transparència i donar més temps".

El soroll de possibles compradors ha estat continu, amb els dos grans bancs, Santander i BBVA, a les especulacions. Fins i tot Bankia, del qual l'Estat en posseeix un 68% mitjançant el Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB), ha entrat a la terna. O, almenys, el ministre Luis de Guindos va assegurar que analitza el "potencial interès" d'adquirir Banc Popular, encara que per ara això no seria possible per les restriccions imposades per Brussel·les a l'entitat parcialment nacionalitzada.

Els rumors i les informacions sobre opes han permès a l'entitat impulsar els seus plans de vendes d'actius per obtenir capital. Per ara manté els seus projectes de desprendre de TotalBank i Wizink, després d'haver sortit de Merlin Properties. Però el mercat no té clar que això sigui suficient. Fins i tot alguns inversors institucionals, com el fons Okavango d'Abante que gestiona José Ramón Iturriaga, estan posicionats amb la premissa que acabarà venent-se en una licitació que impulsarà el valor de les seves accions.

Les accions, que es troben en mínims de l'any, registren una caiguda del 33,66% des del començament de l'any. A més, l'entitat ha perdut més d'un 71% del seu valor des de l'ampliació de capital del 26 de maig de 2016, 2.500 milions d'euros. Després d'aquest any, el seu futur encara no està clar.

De les opcions que han sorgit durant les últimes setmanes, una majoria dels lectors de Bolsamanía considera que Banc Santander es farà amb el Popular. En concret, el 35,9% dels que han respost a l'enquesta a la pàgina web de Bolsamanía. La quarta opció més votada (15%) és la independència de l'entitat, tot i que per arribar-hi haurà d'ampliar capital i recapitalitzar-se.

D'altra banda, la Junta Única de Resolució bancària (SRB, per les sigles en anglès) vigila molt a prop l'evolució dels esdeveniments en el banc espanyol davant la possibilitat que no aconsegueixi trobar comprador, informa Reuters. L'organisme que presideix Elke König, encarregat de garantir la resolució ordenada de bancs en crisi amb el menor impacte sobre l'economia real i les finances públiques dels països de la UE, ha posat la lupa sobre Popular i ha advertit a les autoritats de la UE de la possibilitat que el banc espanyol pugui acabar necessitant una resolució ordenada si no aconsegueix trobar finalment un comprador, segons informa Reuters, que cita com a font un alt càrrec comunitari.

Noticias relacionadas

contador