• Fort volatilitat aquest dimarts en els títols de l'entitat
  • El banc ha precisat que fins al moment no s'ha adoptat cap decisió definitiva sobre les diferents alternatives i que segueix preparant el reforçament del capital
emilio saracho juntaaccionistas
Emilio Saracho, presidente de Popular.Archivo Bolsamanía

Banc Popular ha confirmat, mitjançant un fet rellevant enviat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), la informació que publica aquest dimarts Expansión. Segons l'entitat, "diverses entitats s'han manifestat interessades en explorar una combinació de negocis amb Banc Popular". El banc ha explicat que s'ha procedit a un "primer intercanvi d'informació amb elles i s'ha sol·licitat una mostra d'interès preliminar pel dia d'avui per, si escau, continuar analitzant una possible operació".

  • 0,32€
  • 0,00%
S'ha procedit a un "primer intercanvi d'informació i s'ha sol·licitat una mostra d'interès preliminar pel dia d'avui per, si escau, continuar analitzant una possible operació"

Banc Popular també ha precisat que la informació que es derivi d'aquestes indicacions "no tindria caràcter vinculant, però permetria a Banc Popular continuar avançant en l'anàlisi de les opcions".

L'entitat també ha recalcat que "no s'ha assumit encara cap compromís" i que "no s'ha rebut cap proposta concreta ferma". "No existeix cap certesa sobre la consideració que mereixeria (una oferta ferma), ni s'ha considerat la decisió que adoptaria el Consell d'Administració si, si és el cas, arribés a concretar-se", apunta el banc.

L'entitat presidida per Emilio Saracho ha volgut així mateix subratllar que segueix desenvolupant els seus plans, negocia la realització d'actius no estratègics, prepara el reforçament de la seva capital i recursos propis i fa prospecció de possibles combinacions de negocis amb altres entitats. "Fins al moment no s'ha adoptat cap decisió definitiva sobre les diferents alternatives", precisa.

El mercat apunta BBVA i Sabadell com a principals candidats per comprar Popular. Mentre que des de BBVA no s'han pronunciat al respecte, des de Sabadell, el seu conseller delegat, Jaume Guardiola, sí que va dir recentment que parlar de la compra de Popular era com parlar de "ciència ficció". Expansión indica que Santander i CaixaBank també serien entre els possibles postulants i que un grup estranger hauria mostrat el seu interès.

Fort volatilitat aquest dimarts en els títols de Popular. Ara cotitzen plans però han arribat a caure un 4% i a pujar un altre 4% al llarg del matí. Quant a la resta de bancs, CaixaBank durant tota la jornada lidera l'IBEX (+ 1,49%), mentre que BBVA suma un 0,5% amunt i Santander cotitza pla.

Noticias relacionadas

contador