philips sede headquarter

La companyia holandesa Philips s'enfonsa en bossa aquest dijous (cau més d'un 8%) després de llançar un 'profit warning' per la guerra comercial. Encara que ha dit que espera que les seves vendes registrin en el tercer trimestre de l'any un creixement del 6% en dades comparables, fins a 4.700 milions d'euros, també ha advertit que l'impacte advers dels aranzels va provocar una caiguda dels seus marges en el negoci d'Atenció Connectada ('Connected Care').

  • 18,85€
  • -0,24%

Aquest és l'últim cop a una empresa pels aranzels de Donald Trump, que ara ha posat el focus a la Unió Europea. Philips presentarà resultats el pròxim 28 d'octubre, però ha decidit avançar xifres per a tractar de minimitzar el cop borsari que, com s'espera, podria sofrir en revelar que travessa una delicada situació com a conseqüència dels aranzels que ha imposat Estats Units a la importació de productes europeus.

"Impulsarem més accions d'alleujament per a accelerar la millora en aquests negocis", ha dit el CEO Frans van Houten

Segons ha dit la signatura holandesa, en el tercer trimestre el benefici net d'operacions continuades se situarà en uns 210 milions d'euros, incloent un impacte negatiu de 78 milions relacionat amb amortitzacions en l'àrea d'Atenció Connectada. D'aquesta manera, donat l'acompliment per sota de l'esperat d'aquest negoci i els significatius vents en contra, la companyia espera que la millora del seu marge de Ebita ajustat per a 2019 serà de 10 i 20 punts bàsics, després de tres exercicis consecutius en els quals havia aconseguit una millora de 100 punts bàsics.

De fet, la multinacional confia a tornar a registrar una millora similar en 2020, amb un creixement de les seves vendes comparables de el 4% i el 6%, ha explicat. El que, no obstant això, no ha ajudat a la cotització, que s'ha desplomat res més conèixer-se les males notícies.

"Continuem veient un bon impuls de creixement en els nostres negocis", ha remarcat Frans van Houten, conseller delegat de Royal Philips. "No obstant això, encara que estic satisfet amb les millores en el rendiment operatiu en els negocis de Diagnòstic i Tractament i Salut Personal, és decebedora que els marges hagin disminuït en el negoci d'Atenció Connectada", ha afegit.

En aquest sentit, el màxim executiu de Philips ha explicat que es deu a l'augment dels vents en contra pels aranzels i al retard en l'efecte de les mesures d'alleujament implementades, així com a una cobertura insuficient de les fàbriques davant la reducció dels nivells de producció per a reduir l'inventari i a l'impacte advers del mix de productes. "Impulsarem més accions d'alleujament per a accelerar la millora en aquests negocis", ha assegurat Van Houten, encara que ni així ha aconseguit ajudar a l'acció.

Els analistes de Berenberg assenyalen, en un informe en el qual analitzen l'anunci de la companyia, que encara que "és bo veure el creixement que s'aveïna i Philips té un bon historial d'expansió de marges en els últims anys", no es pot negar que el tercer trimestre serà un "error" i que l'àrea d'Atenció Connectada "continua sent l'etern problema". Aquesta signatura creu que les caigudes en l'acció reflecteixen la "menor confiança en la seva capacitat d'execució". Apunta, a més que els problemes d'Atenció Connectada "semblen solucionables", encara que "requereixen alguns canvis organitzatius o estructurals" que la companyia hauria d'escometre.

Noticias relacionadas

contador