ep entrada a la sede de pharmamar
Ricardo Rubio - Europa Press

PharmaMar ha triat una mala sessió per estrenar la seva entrada a l'Ibex. El selectiu es desploma aquest dilluns un 4%, després de començar la sessió amb alces, i ha perdut el suport dels 6.900 punts enmig de notícies negatives sobre els bancs i sobre la vacuna.

  • 35,40€
  • 3,93%

PharmaMar no es deslliura de les caigudes malgrat que ha presentat, en el marc del congrés de la Societat Europea d'Oncologia Mèdica, juntament amb el Grup Francès de Sarcoma, els resultats de Yondelis® (trabectedina), en combinació amb immunoteràpia (durvalumab), en pacients amb sarcoma de teixits tous avançats pretractats.

Ho ha anunciat en un comunicat, en el qual explica els resultats de l'estudi 'TRAMUNE, a phase Ib study combining Trabectedin and Durvalumab: Results of the expansion cohort in patients with advanced pretreated Soft Tissue Sarcomes', en què exposen els resultats positius de la trabectedina en combinació amb immunoteràpia durvalumab, concloent que aquesta combinació té un perfil de seguretat, eficàcia i activitat preliminar favorable en pacients amb sarcoma de teixits tous avançats pretractats.

Aquest estudi multicèntric de fase Ib, liderat per la Dra. Maud Toulmonde, oncòloga mèdica pertanyent al departament de Medicina del Bergonie Institute, de Bordeus (França), ha tingut com a objectiu primari l'avaluació de la seguretat, les toxicitats limitants de la dosi (DLT), la dosi màxima tolerada (MTD) i la dosi recomanada (RD).

Es van investigar tres nivells de dosis: 1 mg/m², 1,2 mg/m² i 1,5 mg/m², en una població de pacients que patien sarcoma de teixits tous avançats i càncer d'ovari, presentant-se els resultats preliminars per a la cohort relativa a pacients de sarcoma de teixits tous avançats.

Respecte a l'eficàcia i seguretat de la trabectedina en combinació amb durvalumab, van ser avaluats un total de 30 pacients, amb una dosi recomanada de trabecetedina de 1,2mg/m² el dia 1, seguit de 1.120 mg de durvalumab el dia 2; cada tres setmanes.

En el subgrup dels 14 pacients en els quals es va avaluar l'eficàcia, es va experimentar una reducció del tumor en sis d'ells (43%).

Quant als seus objectius secundaris, l'activitat antitumoral d'aquesta combinació va assolir una Taxa Lliure de Progressió (PFR) a 6 mesos d'un 28,6%. A més, es van explorar els biomarcadors immunològics de l'activitat de la trabectedina en combinació amb durvalumab en biòpsies seriades de tumors.

Segons ha manifestat Lluís Mora, director general de la Unitat de Negoci d'Oncologia de PharmaMar, “els resultats positius obtinguts en aquesta fase Ib en pacients amb sarcoma de teixits tous avançats pretractats amb trabectedina en combinació amb durvalumab, ens permeten continuar avançant i investigant en benefici d'aquests pacients, amb l'objectiu que tinguin noves alternatives terapèutiques a l'abast”.

S'estima que cinc de cada 100.000 persones a Europa pateix o patirà sarcoma de teixits tous al llarg de la seva vida. Concretament, a Espanya, el sarcoma de teixits tous afecta a una de cada 20.000 persones, la qual cosa implica aproximadament 2.300 casos a l'any.

La patologia representa aproximadament un 1% del total de tumors malignes i és responsable del 2% de la mortalitat per càncer. Es tracta d'una mena de tumors rars d'origen mesenquimal, que poden afectar músculs, greix, tendons, cartílags, ossos i d'altres teixits. N'existeixen més de 70 subtipus diferents, sent més freqüent la seva aparició en cames i braços, però poden originar-se a qualsevol part del cos.

Noticias relacionadas

contador