ep recursopharmamar 20190325181903
PHARMAMAR - Archivo
34,06€
  • -0,06€
  • -0,18%

PharmaMar presenta els seus últims avenços en el desenvolupament de compostos d'origen marí amb activitat antitumoral. "El mar ocupa tres quartes parts de la superfície del nostre planeta, i hi viuen gairebé el 80% dels éssers vius. Al mar podem trobar la major font d'organismes que ens permetin desenvolupar nous fàrmacs per combatre tot tipus de malalties", comenta el president de la companyia, José María Fernández.

En concret, la presentació tindrà lloc durant el XVI Simposi Internacional de Compostos Marins (MaNaPro) i la XI Conferència Europea de Productes Naturals Marins (ECMNP) a Peniche (Portugal), de l'1 al 5 de setembre de 2019.

Així, presenta tres pòsters en els quals es descriu el descobriment de tres noves famílies de compostos que han mostrat activitat antitumoral in-vitro i que s'avaluaran en models animals. A més, l'equip d'R+D de la companyia anuncia un pòster sobre el procés d'aïllament de bacteris marins. Aquesta tècnica permet optimitzar el procés d'aïllament dels bacteris marins productores de nous compostos antitumorals, que redueix, per tant, els costos de producció dels nous compostos.

PharmaMar també presenta dos pòsters amb dos nous anticossos conjugats (ADCS, per les sigles en anglès). Els ADCS són agents immunoterapèutics innovadors d'última generació. Estan formats per un anticòs que identifica i s'adreça a les cèl·lules tumorals, una molècula amb activitat antitumoral i un connector que les uneix. Aquesta línia d'investigació ja va produir els seus primers fruits amb la llicència de la primera família de molècules actives a Seattle Genetics, líder mundial en ADCS, pel qual PharmaMar va rebre un primer pagament de 5 milions de dòlars el febrer de 2018.

Finalment, també es presentarà un pòster sobre el seu últim compost en desenvolupament clínic, en què es mostra la síntesi química i l'activitat del compost en tumors de mama, sarcoma i gàstric en assajos preclínics. Va iniciar la fase I, amb l'objectiu primari d'identificar la dosi recomanada en pacients amb tumors sòlids. Els objectius secundaris d'aquest assaig clínic inicial són avaluar el perfil de seguretat i avaluar la farmacocinètica i farmacogenòmica del compost.

Noticias relacionadas

contador