ep pfizer 20190606133810
EUROPA PRESS - Archivo

La farmacèutica estatunidenca Pfizer i la biotecnologia alemanya BioNTech han anunciat que aquest dilluns també han iniciat l'últim assaig en humans per a una possible vacuna contra el coronavirus, coincidint amb la recerca que està duent a terme Moderna i que també es trobaria en la fase final. Les companyies farmacèutiques es troben en una carrera per obtenir l'aprovació reguladora abans de cap d'any i ésser la primera a comercialitzar el remei contra la Covid-19.

Les accions de Pfizer van pujar més del 3% a l'after hours aquest dilluns. BioNTech es dispara més del 2,5%.

La prova inclourà fins a 30.000 participants entre 18 i 85 anys a 120 regions arreu del món, inclosos 39 estats dels EUA, van anunciar les companyies. Si té èxit, esperen presentar-ho per a una revisió reguladora final a l'octubre. Planegen subministrar fins a 100 milions de dosis per a finals de 2020 i aproximadament 1,3 mil milions de dosis per a finals de 2021.

A principis d'aquest mes, les companyies van dir que un dels seus quatre candidats a la vacuna contra el coronavirus va produir anticossos neutralitzadors, que els investigadors creuen que és necessari per crear immunitat al virus, en tots els participants que van rebre dos de les dosis de 10 o 30 micrograms.

La setmana passada, el govern dels EUA va anunciar que pagaria a Pfizer i BioNTech 1.950 milions per produir i lliurar 100 milions de dosis de la seva vacuna si es demostra que és segura i efectiva. L'acord es va signar com a part de l'Operació Warp Speed, l'esforç de l'administració Trump per accelerar el desenvolupament i la producció de vacunes i tractaments per a combatre el coronavirus.

Noticias relacionadas

contador