pfizer mexico

Pfizer planeja sol·licitar a l'Administració de Medicaments i Aliments dels EUA (FDA, per les seves sigles en anglès) l'aprovació d'emergència de la seva vacuna contra la Covid-19. La intenció de la farmacèutica nord-americana és fer-ho la tercera setmana de novembre, després que s'hagin celebrat les eleccions estatunidenques.

El director executiu de Pfizer, Albert Bourla, ha explicat aquest divendres en un comunicat publicat a la web de la pròpia companyia que vol "proporcionar més claredat sobre els terminis de desenvolupament" de la vacuna, que ja s'està provant en unes 38.000 persones a tot el món. Després de conèixer-se aquesta notícia, les seves accions avancen més d'un 2% a Wall Street.

La FDA va apuntar a principis d'octubre que necessita, almenys, dos mesos de dades de seguretat sobre la meitat dels participants de l'assaig abans d'autoritzar l'ús d'emergència de qualsevol vacuna experimental contra el coronavirus. I des de Pfizer consideren que tindran aquesta informació en la tercera setmana de novembre.

Les normes de la FDA van ser aprovades per la Casa Blanca. Així i tot, el president Donald Trump va arribar a qualificar aquestes noves regles com un "treball polític reeixit" dels seus competidors, ja que soscaven les esperances de rebre una cura abans que els votants vagin a les urnes el 3 de novembre, com el mateix havia promès.

De complir-se aquests terminis i obtenir el vistiplau del regulador, aquesta vacuna que està desenvolupant en col·laboració l'alemanya BioNTech, seria la primera del món que obtindria l'aprovació reglamentària. Seria un pas important per començar a diluir una pandèmia que ja ha deixat més de 39 milions d'infectats a tot el món i 1,1 milions de persones mortes, segons les dades oficials recollides fins ara.

Noticias relacionadas

contador