ep duro felguera - sede centralgijon
CEDIDA

Duro Felguera (+11,26%) està disparada al Mercat Continu. L'enginyeria asturiana celebra al mercat la projecció d'un benefici de 170 milions d'euros per a 2018, segons ha anunciat a través d'un comunicat enviat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

  • 0,57€
  • 3,45%

Una xifra que contrastaria molt amb les pèrdues de 254.500.000 d'euros registrades pel grup el 2017.

L'enginyeria asturiana es reposa al parquet a la denúncia de Petroza per informació enganyosa

Aquest benefici estaria justificat per l'impuls que solen donar els refinançaments a les companyies. En el cas de l'asturiana, Duro Felguera preveu, a més, apuntar-se un EBITDA de 30 milions d'euros i unes vendes de 686 milions al tancament de 2018.

La companyia es reposa al mercat, de moment, a la denúncia presentada per Petroza davant la CNMV per informació enganyosa. El fons mexicà es troba en aquests moments portant a terme una auditoria preventiva (due dilligence) comprar el 24,38% de l'enginyeria en mans de Somió Inversiones.

La mexicana assumeix que l'asturiana podria haver incorregut en una violació de la Llei del Mercat de Valors, en haver omès alguns punts rellevants als seus inversors. Segons fonts properes a la companyia citades pel diari El Español, la denúncia ha estat presentada davant l'òrgan supervisor per una sanció de 125 milions d'euros imposada per l'Agència Tributària a Duro Felguera.

Des de Duro Felguera esperen no haver d'abonar aquesta quantitat i confien que els donin la raó als tribunals, de manera que el grup no ha pres mesures d'aprovisionament davant el possible pagament de la multa.

UNA ALIANÇA AMB ACEC

Duro Felguera ha signat una aliança estratègica amb la companyia d'enginyeria de Qatar Arabian Constrution Engineering Company (ACEC) per al desenvolupament de projectes 'clau en mà' (EPC) en energia, mineria i la construcció d'un parc de tancs d'emmagatzematge al seu negoci de Petroli i Gas.

L'acord també inclou l'entrada en l'accionariat de l'asturiana a través de la propera ampliació de capital de 125 milions d'euros que la companyia preveu aprovar divendres que ve durant la seva junta general d'accionistes.

Segons ha anunciat el president de la companyia, Acacio Rodríguez, durant una trobada amb la premsa per presentar el seu pla estratègic de cara als propers quatre anys, la Qatar ACEC els ha transmès el seu interès a participar en el pla de negoci, una cosa que per a ell "és molt interessant" ja que en aquest grup "participen moltes empreses europees i donaria més credibilitat al projecte".

L'aliança amb ACEC permetrà a Duro Felguera el seu accés al mercat de l'Orient Mitjà, en un moment clau per a la companyia en el qual preveu dur a terme un estalvi en costos d'estructura del 31%, posicionar la ràtio entre deute net i EBITDA per sota d'1,7 vegades i arribar a un flux de caixa positiu i un benefici brut d'explotació de 78 milions d'euros per a l'any 2011.

Noticias relacionadas

contador