• El valor va tornar a cotitzar en borsa el dimecres quatre anys després de ser suspès
  • Les accions es van desplomar un 95% dimecres i un altre 14,8% aquest dijous
cbriesgo2932

Pescanova continua encapçalant els moviments més extrems de la borsa espanyola en el seu retorn al parquet. Però després enfonsar-se un 96% en dos dies, aquest divendres ho fa amb un fort rebot amb què lidera els guanys al Mercat Continu.

  • 0,41€
  • -1,67%

En concret, les accions de la pesquera, processadora i distribuïdora de peix i altres productes marítims cotitzen amb alces de més del 50% fins a superar els 0,32 euros. Recuperen així el que va perdre aquest dijous, dia en què van perdre un 14,8%. Dimecres es van enfonsar un 95% en tornar a cotitzar quatre anys després. Aquest mateix dia, es va conèixer a la nit, amb les bosses ja tancades, que Carolina Masaveu, accionista de referència amb el 7,1%, va abandonar la companyia en vendre aquesta participació. Segons l'agència Efe per un valor de 40 cèntims per títol.

La inversora figurava com la tercera accionista de referència de la companyia, per darrere del fons d'inversió Broadbill (11,6%) i de l'expresident de la firma, Manuel Fernández de Sousa (7,5%), segons els registres de la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

Pescanova ha estat quatre llargs anys fora del mercat. Durant aquest temps la companyia ha passat pel concurs de creditors, tota la cúpula directiva va dimitir i va haver de ser refundada com Nueva Pescanova. La Societat de Borses va acordar modificar l'horari per Pescanova, al seu retorn a la cotització, a causa de la situació de la companyia. El preu resultant de la subhasta d'obertura de dimecres és el que es va prendre com a preu estàtic.

Noticias relacionadas

contador