• La suspensió es va produir el 12 de març de al 2013 per discrepàncies entre la seva comptabilitat i les xifres dels deutes
  • Es valora en 862.131 euros, molt per sota dels 170 milions després de suspensió al març de 2013
ep juntanueva pescanova
Junta de Nova PescanovaNUEVA PESCANOVA

La Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) ha anunciat que el proper dimecres 7 de juny aixecarà la suspensió de Pescanova a les 8:30 hores, de manera que les seves accions tornaran a cotitzar. L'organisme va suspendre la companyia el 12 de març passat de 2013 al comunicar la societat que havia detectat discrepàncies entre la seva comptabilitat i les xifres de deute bancari que podien ser significatives.

Pescanova ha estat objecte d'un procés concursal complex i perllongat en el temps que ha donat lloc a una transformació profunda de les característiques i dimensió de la societat, tal com informa la CNMV.

"Encara que el preu de cotització de les accions pot estar sotmès a una elevada volatilitat en haver estat suspeses de negociació durant més de quatre anys i donades les circumstàncies en què es troba la societat, no resulta oportú perllongar addicionalment la suspensió", ha assenyalat la CNMV.

La companyia, que compta amb l’1,6% de Nova Pescanova, està valorada a preus de mercat en 862.131,54 euros en l'actualitat, una xifra molt allunyada dels 170 milions d'euros que costava en el moment de la seva suspensió en borsa.

En concret i en virtut de les últimes transaccions, les accions de la companyia tenen fixat un preu de 0,03 euros per títol, segons la valoració presentada a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). A aquest preu les 28,7 milions d'accions que componen en l'actualitat el capital social de la societat presenten un valor global de 862.131,54 euros.

Aquesta valoració se situa molt per sota de la capitalització que tenia la companyia en el moment de la suspensió de la seva cotització, a mitjans de març de 2013, quan arribava als 169.790.000 d'euros, tenint en compte que va deixar de cotitzar en 5,91 euros per acció.

Noticias relacionadas

contador