facebook-durcit-les-regles-des-videos-en-direct-apres-christchurch

Aquest dilluns tothom en parlava. Els serveis de Facebook i les aplicacions associades, com WhatsApp i Instagram, van estar caiguts durant sis hores, fins a les onze de la nit hora espanyola. Per Twitter, molts van elucubrar un seguit de teories relacionades amb robatori de dades d'usuaris, però des de la companyia han sortit a donar la seva versió en un breu comunicat.

  • 443,29$
  • 0,43%

"Volem deixar clar en aquest moment que creiem que la causa principal d'aquesta interrupció va ser un canvi de configuració defectuós" diu l'escrit publicat al propi bloc de Facebook. De la mateixa manera, desmenteixen que hi hagi algun 'hackeig' pel mig. "Tampoc tenim proves que les dades dels usuaris s'hagin vist compromeses com a resultat d'aquesta interrupció".

Alguns experts en xarxes i enginyeria informàtica han arribat al consens que la raó de la caiguda radica en els protocols que permeten connectar-se a les webs o aplicacions. La seva pèrdua va provocar que a l'hora de posar l'enllaç de Facebook o d'enviar un missatge per WhatsApp, no hi hagués manera de trobar la IP dels servidors que permeten desenvolupar els diferents serveis.

"Els nostres equips d'enginyeria han esbrinat que els canvis de configuració en els routers troncals que coordinen el tràfic de xarxa entre els nostres centres de dades han provocat problemes que han interromput aquesta comunicació", assenyala la companyia. "Aquesta interrupció del tràfic de xarxa va tenir un efecte en cascada en la forma en què es comuniquen els nostres centres de dades, cosa que va provocar la interrupció dels nostres serveis", justifiquen. Encara que no entren en detalls, la versió de Facebook encaixa amb el consens dels programadors i experts en serveis en línia.

A la tarda de dilluns, la interrupció va arribar a afectar fins i tot els treballadors, tal com confirmen en l'escrit. "La causa subjacent d'aquesta interrupció també ha afectat moltes de les eines i sistemes interns que utilitzem en les nostres operacions diàries, cosa que ha complicat els nostres intents de diagnosticar i resoldre ràpidament el problema", afirmen.

Finalment, conclouen demanant disculpes "a tots els afectats, i estem treballant per entendre millor el que ha passat avui per poder seguir fent més resistent la nostra infraestructura".

Noticias relacionadas

contador