ep archivo   fachada de la sede de rovi
Eduardo Parra - Europa Press - Archivo

Rovi ha caigut amb força a la borsa aquest dimarts després de publicar resultats del 2023 i del quart trimestre i s'ha deixat un 5,59% (67,50 euros). Aquests comptes no disgusten als analistes, de manera que cal aventurar que la forta retallada que ha registrat avui es deu a una presa de beneficis després que la companyia s'hagi disparat un 50% als últims quatre mesos.

  • 84,20€
  • 0,72%

"La farmacèutica opta per iniciar una correcció després de dibuixar màxims històrics divendres passat. (...) No seria estrany que busqués el suport que presenta al voltant dels 60 euros. Hauríem d'esperar-la per aquests preus", comenta César Nuez, expert de Borsamania i responsable de Trader Watch.

"El seu aspecte tècnic a mitjà i llarg termini és molt bo i tot sembla indicar-nos que, després d'una presa de beneficis sana, podem acabar veient una extensió de les pujades fins al nivell dels 80 euros. Sens dubte és un de valors de l'IBEX que millors perspectives tècniques ofereix", afegeix.

Precisament en 80 euros ha fixat aquest dimarts Bankinter el nou preu objectiu de Rovi, elevant-lo des dels 58,30 euros i reiterant el seu consell de comprar.

Segons Pedro Echeguren, expert del banc, els resultats del quart trimestre estanc han estat millors del que s'esperava, amb vendes de 234,6 milions quan el consens esperava 223 milions, EBITDA de 73,3 milions (enfront dels 65 milions del consens), EBIT de 66,7 milions i benefici net atribuïble de 51,5 milions (47 milions del consens).

L'any 2023 les vendes son de 829,5 milions (+1,4% interanual), l'EBITDA, de 244,5 milions (-12,3%), l'EBIT, de 220,1 milions (-14%) i el benefici atribuït, de 170,3 milions (-14,7%).

El flux de caixa lliure va quedar en 59,9 milions (-68%) i el deute net, en 38,6 milions.

La companyia ha anunciat un dividend d'1,1037 euros per acció (-15%, manté el payout al 35%). A més, ha reiterat guies de vendes per al 2024, amb la previsió d'una caiguda del 10%.

"La nostra valoració dels resultats és positiva, són millors del que s'esperava i compleix amb la guia de vendes 2023 (esperava vendes estables). Les guies 2024 ens semblen factibles", escriu Echeguren.

L'expert destaca que hi ha dos factors pels quals l'evolució de Rovi a la borsa està sent tan bona en els últims temps. D'una banda, les expectatives per al negoci de fabricació a tercers (CDMO) han millorat des que Moderna (té una relació molt propera a Rovi, que fabrica la vacuna anti-covid de Moderna i hi ha un acord per fabricar-ne noves vacunes) digués que preveu iniciar la comercialització el 2024 d'una vacuna nova contra el virus respiratori sincitial. A més, hi ha l'interès per comprar actius de fabricació per a tercers (negoci que suposa el 49% de les vendes del 2023 de Rovi) després de l'acord pel qual Novo Nordisk adquirirà Catalent per reforçar la seva capacitat de producció dels seus nous fàrmacs antiobesitat.

PRIMERES IMPRESSIONS DE JEFFERIES

Els experts de Jefferies diuen que els comptes de Rovi de l'exercici fiscal 2023 han superat les expectatives impulsades precisament pel negoci de fabricació a tercers a què es refereix Bankinter.

"Observem que les vendes d'Okedi van augmentar seqüencialment un 42% al quart trimestre, ja que continua la seva escalada. La guia d'ingressos per a l'exercici fiscal 2024 proporcionada al tercer trimestre s'ha reiterat, i Rovi la manté excloent-ne certs impulsors potencials al alça, de manera que això podria ser conservador", afirmen aquests analistes.

SABADELL EL BAIXA A 'VENDRE' A L'ESPERA DE CATALITZADORS

Banc Sabadell també destaca que els resultats han estat millors que el previst pel consens en operatiu, encara que amb una evolució "una mica més feble" en deute financer net.

"Revisem estimacions un 3% a l'alça a EBITDA/BDI24-26 per millor evolució operativa i fem 'roll over', de manera que pugem preu objectiu fins als 68,00 euros (+9,5% davant l'anterior). Després del seu bon rendiment (+105% des de mínims 2023) no tenim potencial (-4,5%) i canviem a vendre a l'espera de catalitzadors com els nous contractes a CDMO".

Rovi ha dit, finalment, que "confia a obtenir l'autorització de comercialització de Risvan per part de l'FDA (Food and Drug Administration) dels Estats Units al març de 2024 i poder comercialitzar així el producte al mercat nord-americà, previsiblement de la mà d'un soci. Les vendes potencials per aquest producte el 2024 dependran dels termes de l'acord que Rovi estableixi amb aquest soci potencial, cosa que podria impactar així mateix en les estimacions per al 2024".

Noticias relacionadas

contador