ep archivo   el presidente de bbva carlos torres vila durante un encuentro empresarial de ceoe y
Jesús Hellín - Europa Press - Archivo

BBVA, en línia amb el comportament negatiu que han tingut aquesta setmana Santander i Sabadell després de presentar els seus resultats, cau amb força a la borsa malgrat que els seus comptes han superat "àmpliament" les previsions.

  • 9,85€
  • 0,67%

En aquest sentit, hi ha diversos factors per explicar aquest comportament negatiu. El primer té un component tècnic. Perquè després de rebotar un 17% al llarg del mes d'octubre, el valor havia descomptant àmpliament aquestes bones xifres i ha acumulat uns nivells elevats de sobrecompra, que han provocat una presa de beneficis.

Per tant, s'ha complert una vegada més la vella dita borsària de 'compra amb el rumor i ven amb la notícia'. Això no vol dir que l'acció no pot continuar escalant posicions a curt termini. "Estarem pendents d'una tornada als 4,90 euros, ja que per aquests preus el més normal és que puguem acabar veient una extensió de les pujades fins al nivell dels 5,70 euros màxims anuals", afirma César Nuez, analista de Borsamania.

D'altra banda, igual que amb Santander i Sabadell, a BBVA cal tenir present el posicionament d'un important inversor baixista com Bridgewater Associates, que controla una posició curta sobre el 0,59% del capital. Aquest company de viatge incòmode és un llast per a la cotització de l'entitat.

ANÀLISI FONAMENTAL: MOLT BONS RESULTATS

Per anàlisi fonamental, els experts de Renta 4 han reiterat el seu consell de sobreponderar BBVA, amb un preu objectiu de 6,91 euros per acció.

"Els resultats del tercer trimestre s'han situat molt per sobre de les nostres estimacions i les de consens a les principals línies del compte de resultats. Superen en benefici net en totes les seves àrees geogràfiques, destacant-ne Turquia", assenyalen aquests analistes.

"Uns resultats que mantenen creixements de doble dígit a tipus de canvi constants, i un avenç del marge brut a un ritme del 12,5%, enfront del 7,2% de les despeses d'explotació, comportament que també permet situar la ràtio de eficiència al 42,9%. El marge d'interessos del trimestre creix un 15,3% en euros constants, recolzat per l'activitat comercial i la millora del diferencial de la clientela”, afegeixen.

BANKINTER: NEUTRAL, 6,50 EUROS

Per part seva, els experts de Bankinter, que han reiterat el seu consell de neutral sobre BBVA, amb una valoració de 6,50 euros, destaquen que el banc "bat àmpliament les expectatives fins al setembre" i que "gaudeix d'un bon moment en resultats -tipus d'interès, marges i rendibilitat/RoTE a l'alça, i els índexs de qualitat creditícia són bons- resultats que sorprenen positivament a les mètriques més importants (activitat, ingressos i qualitat creditícia) a gairebé totes les àrees geografies (Mèxic, Turquia i Amèrica del Sud)".

Segons aquests analistes, el més important és que “l'equip gestor manté els objectius financers a llarg termini (2024)”. A més, "la ràtio d'eficiència (costos/ingressos) millora fins al 42,9% malgrat la inflació i es manté entre les millors d'Europa".

Per acabar, comenten que "els índexs de qualitat creditícia evolucionen positivament i el Cost del Risc/CoR se situa a nivells històricament baixos (0,86%) i la rendibilitat/RoTE Ordinari arriba al 15,7%".

Noticias relacionadas

contador