• Pearson s'ha vist obligada a prendre mesures dràstiques per contrarestar les pèrdues ocasionades per l'adaptació digital
  • "El sector educatiu està passant per un període sense precedents de canvis i volatilitat", va dir el president executiu de la companyia, John Fallon
pearson education

La companyia britànica Pearson es desploma més d'un 20% en el Ftse 200 (-24%) després de reduir les seves perspectives de beneficis per als dos anys vinents i retallar el seu dividend del 2017. La companyia ha dit que podria vendre la seva participació en Penguin Random House per poder enfrontar els canvis "sense precedents" que afecten els principals mercats.

  • 10,42£
  • 0,68%
Pearson pagará un dividendo general de 52 peniques en 2016, en línea con 2015, pero dijo que para el 2017 pretendía rebajar el pago

Pearson, que ha emès una sèrie d'advertiments de beneficis en els últims anys a causa de la feblesa del mercat americà i a la volatilitat als mercats emergents, va dir que s'ha vist obligada a prendre mesures dràstiques per contrarestar les pèrdues ocasionades per l'adaptació digital.

La companyia de formació ha informat que un programa de reducció de costos li permetrà aconseguir el seu objectiu de benefici operatiu pel 2016 però estima que la xifra del 2018 serà al voltant de 180 milions de lliures inferior a la d'ara fa un any.

Pearson, que posseeix el 47% de l'empresa de llibres Penguin Random House, juntament amb Bertelsmann, ha dit que podria tractar de vendre la seva participació o recapitalizar el negoci. Bertelsmann, propietària del 53% restant, ha confirmat que està disposada a augmentar la seva participació.

Pearson pagarà un dividend general de 52 penics al 2016, en línia amb el 2015, però va dir que pel 2017 pretenia rebaixar el pagament.

"El sector educatiu està passant per un període sense precedents de canvis i volatilitat", va dir el president executiu de la companyia, John Fallon.

Noticias relacionadas

contador