cboryzon6 short
1,89€
  • -0,04€
  • -1,87%

La biofarmacèutica Oryzon Genomics ha anunciat aquest dilluns que la fundació filantròpica nord-americana Alzheimer Drug Discovery Foundation (ADDF) ha aprovat una ajuda d'1.500.000 dòlars per cofinançar 'Etheral-US', un estudi clínic de Fase IIa amb Vafidemstat (ORY-2001) en pacients de malaltia d'Alzheimer (EA) en estadi lleu i moderat als EUA. Oryzon va obtenir el corresponent permís IND de l'FDA per iniciar l'estudi el març d'aquest any.

Etheral (per les sigles en anglès 'Epigenètica Therapy in Alzheimer's Disease') s'està ja realitzant en 17 hospitals europeus d'Espanya, França i el Regne Unit. Etheral és un estudi de Fase IIa aleatoritzat, de doble cec, controlat, de tres braços paral·lels, un amb placebo i dos amb dosis actives, de 24 setmanes de durada per avaluar la seguretat i tolerabilitat de Vafidemstat en pacients amb MA en estadi lleu i moderat. L'estudi incorpora com a objectius secundaris, entre d'altres, avaluar l'efecte del fàrmac sobre l'evolució de la memòria i sobre alteracions del comportament com l'agressivitat, apatia i la desconnexió social. Durant l'assaig es mesuraran també els nivells de diversos biomarcadors en líquid cefaloraquidi (LCR).

S'ha planificat que el braç europeu de l'estudi contribuirà amb fins a 125 pacients, dels quals ja s'han aleatoritzat més de 90, i l'estudi nord-americà, que implica tres centres nord-americans, preveu incloure fins a uns 30 pacients, fins a arribar als 150 pacients totals.

Segons els termes i condicions que estableix l'ajut, l'ADDF ha rebut 367.250 accions ordinàries d'Oryzon, que representen un 0,94% del capital social. El procés de concessió de l'ajuda és "altament competitiu", ha indicat la companyia, i comporta una anàlisi de la qualitat i possible impacte del projecte per un grup d'experts internacionals i independents en el camp que avaluen tots els projectes. Aquesta és la quarta ajuda que l'ADDF concedeix a Oryzon per Vafidemstat des dels inicis del programa.

Noticias relacionadas

contador