ep archivo   carlos buesa ceo de oryzon
ORYZON - Archivo

Oryzon Genomics es dispara un 18% a la borsa. La companyia ha anunciat aquest dimarts que ha signat un Acord de Recerca i Desenvolupament Cooperatiu (CRADA, per les sigles en anglès) amb l'Institut Nacional del Càncer (NCI) dels Estats Units, que forma part dels Instituts Nacionals de la Salut (NIH). Segons els termes de l'acord, Oryzon i l'NCI col·laboraran en el possible desenvolupament clínic addicional de l'inhibidor d'LSD1 d'Oryzon en fase clínica iadademstat en diferents tipus de càncers sòlids i hematològics.

  • 1,72€
  • 0,47%

“Aquest acord de recerca i desenvolupament amb l'NCI és, en primer lloc, una forta validació de iadademstat, probablement l'inhibidor d'LSD1 més potent i selectiu actualment en desenvolupament clínic, i també ens permetrà ampliar significativament el nostre programa de desenvolupament clínic per a aquest compost", ha declarat el doctor Carlos Buesa, president i CEO d'Oryzon.

Els CRADAs són acords formals que impliquen un o més laboratoris federals i una empresa en virtut del qual el govern nord-americà, a través dels seus laboratoris, proporciona personal, serveis, instal·lacions, equips, propietat intel·lectual o altres recursos. "És un procés molt selectiu que rep una avaluació científica rigorosa prèvia pels experts dels diferents càncers considerats a l'Acord", ha subratllat Oryzon en un comunicat enviat aquest dimarts a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

El CRADA és un instrument de l'Institut Nacional del Càncer (NCI) creat el 1986 per facilitar la col·laboració entre el govern i la indústria i la transferència de tecnologia. L'NCI rep el pressupost del Congrés dels Estats Units com a part del procés pressupostari federal a través d'assignacions del Departament de Salut i de l'Institut Nacional de Salut (NIH).

Noticias relacionadas

contador