• Al final ha decidit demanar la compensació més alta possible per la marxa enrere en la seva contractació
botin orcel alvarez santander portada
Banco Santander

Andrea Orcel ha presentat per fi la demanda contra el Banc Santander per cancel·lar el seu fitxatge com a conseller delegat, avançada per Bolsamanía l'abril després de fracassar les seves negociacions amb Ana Botín. Finalment, l'estrella de la banca d'inversió ha decidit anar a per totes als tribunals i demana el banc una indemnització de 100 milions per danys i perjudicis en el cas que no es compleixi el signat i s'incorpori com a conseller delegat.

Tal com va informar llavors Bolsamanía, Santander ha fet propostes molt allunyades d'una solució raonable, de manera que el banquer italià les considera inassumibles, segons fonts pròximes als seus assessors. En aquesta tessitura, Orcel considera que no els queda més remei que demandar al Santander als tribunals.

La presentació definitiva de la demanda, que va tenir lloc divendres passat, s'ha demorat més del que s'esperava inicialment per les discussions entre Orcel i els seus advocats sobre la indemnització que havia de sol·licitar i per les negociacions amb la seva antiga casa, el suís UBS.

En principi, pensava demanar al Santander una compensació pel perjudici derivat de la marxa enrere en el seu fitxatge: posar fi a la seva carrera professional amb 55 anys i impedir que fitxi per una altra entitat. Sense això, finalment ha decidit elevar la seva petició fins a 100 milions.

Orcel també havia insinuat la seva intenció de litigar en una entrevista amb el Financial Times en què assegurava que Santander era perfectament conscient de la situació en què es trobava i de la indemnització que tenia pendent de cobrar d'UBS (al voltant de 50 milions). Ana Botín va explicar la decisió d'anul·lar el seu fitxatge el gener per desconèixer que implicava abonar-li aquesta quantitat "inacceptable".

Noticias relacionadas

contador