ep ana botin jose antonio alvarezandrea orcel
SANTANDER
4,75€
  • -0,03€
  • -0,66%

Andrea Orcel planeja iniciar una batalla legal contra Santander després que l'entitat hagi decidit fer marxa enrere en el seu nomenament com a conseller delegat. D'acord amb la informació publicada aquest dimarts a Financial Times, el directiu creu que té unes possibilitats de guanyar, ja que disposa d'una carta contractual en la qual el banc va acordar abonar-li una remuneració d'uns 50 milions d'euros.

Aquesta remuneració a la qual el banc es va comprometre a pagar, segons les fonts consultades pel diari, seria una compensació per al directiu per la retribució en diferit que UBS li devia i que hauria perdut en el cas d’incorporar-se a l'entitat espanyola. Santander va decidir cancel·lar el fitxatge de Orcel en considerar que el cost d'incorporar el directiu "seria una suma significativament més gran que la prevista inicialment pel consell en el moment de l'anunci del seu nomenament". El banc considerava el pagament d'aquestes quantitats "inacceptable".

El diari britànic publica aquest dimarts que el directiu, encara empleat d'UBS, ha mantingut converses amb diverses empreses legals i està "a prop" de trobar un despatx que el defensi, tot i que ha tingut "dificultats" per trobar un d’alt nivell que no s’enfronti a un conflicte d'interessos en defensar-lo per haver assessorat Santander en el passat.

"Orcel creu que és molt probable que tingui un cas legal fort", assenyalen les fonts citades per FT, que afegeixen que el directiu busca arribar a un acord amb l'entitat per evitar una batalla legal. Fonts pròximes al banc, però, expliquen al diari que els consellers de Santander van rebre assessorament legal abans de cancel·lar el nomenament.

Noticias relacionadas

contador