ep ana botin jose antonio alvarezandrea orcel
SANTANDER
4,52€
  • 0,02€
  • 0,41%

Santander es manté tranquil a la borsa espanyola (puja un 0,3%, malgrat que aquest dimarts es va deixar un 2,4% a Wall Street) després de conèixer, després del tancament de la passada sessió, que finalment no fitxarà Andrea Orcel com a conseller delegat a causa dels elevats costos que suposa.

Pel que sembla, les condicions contractuals amb UBS garantien un bonus diferit d'uns 50 milions, cosa que el consell de Santander no ha acceptat. José Antonio Álvarez seguirà com a CEO de l'entitat càntabra i tindrà també la condició de vicepresident de Santander, així queda sense efecte la seva designació com a president de Santander Espanya.

Per la seva banda, Rodrigo Echenique Gordillo, que té previst cessar en el seu actual càrrec de president de Santander Espanya el març, continuarà fins a la designació del seu successor i mantindrà la condició de vicepresident del consell de Santander.

"En qualsevol cas, i encara que no sembla que el que ha passat vagi a arribar a més, sembla un nyap el 'deixar sense efecte el nomenament' atès que podrien haver-se estudiat les clàusules del contracte del directiu de l'entitat suïssa abans d'anunciar la seva contractació", assenyalen els analistes d'AlphaValue.

Va ser a finals de setembre de l'any passat quan Santander va anunciar la bomba del fitxatge d’Orcel, avançant-se en un dia a l'anunci de BBVA de la sortida de Francisco González i la seva substitució per Carlos Torres. Els experts van interpretar llavors que aquest nomenament podria anar enfocat a un canvi en l'estratègia de creixement orgànic seguida pel banc càntabre des de fa anys. Bolsamanía us informava llavors que la seva elecció podria significar que l'entitat càntabra es preparava per realitzar una gran operació.

A finals de l'any passat es va començar a parlar del retard de l'arribada d’Orcel al banc precisament pel conflicte del bonus amb UBS. Tant aquesta web com altres mitjans informaven que aquest conflicte anava a provocar que l'entrada d’Orcel es retardés des de la data anunciada (gener) fins a l’abril. Finalment, l'acord sembla que ha estat impossible i la situació s'ha saldat amb Santander 'reculant', en un moviment gens propi d'un banc d'aquesta envergadura i reputació.

Noticias relacionadas

contador