ep archivo   paneles solares de opdenergy
OPDENERGY - Archivo

Opdenergy, productor independent d'energia renovable, ha signat un contracte de subministrament d'energia a llarg termini (PPA, per les sigles en anglès) per proporcionar una utility internacional amb grau d'inversió energia verda procedent de la planta solar fotovoltaica Alcones, que compta amb una capacitat instal·lada de 108 MW i està ubicada a la regió d'O'Higgins a Xile, ha informat l'empresa.

  • 5,82€
  • 0,00%

En base a aquest acord, Opdenergy proveirà un volum total d'1,68 TWh procedent de la planta esmentada, durant un període de 12 anys.

Alcones, que serà un parc solar fotovoltaic de gran escala, se sumarà als 171MW ja operatius a Xile. Un cop engegat, està previst que generi l'energia elèctrica equivalent al consum de més de 86.000 llars, segons consums equivalents publicats pel Ministeri d'Energia de Xile. Això suposa evitar l'emissió de més de 62.000 tones anuals de CO2 a l'atmosfera, d'acord amb els darrers factors d'emissió publicats pel ministeri per al mix de generació.

Aquest contracte se suma als acords ja aconseguits amb contraparts Investment Grade com CFE, American Electric Power i Entergy. Opdenergy compta actualment amb 2,7GW de potència contractada a llarg termini a Espanya, Itàlia, Xile, Mèxic i els EUA.

“Estem molt orgullosos que clients internacionals rellevants ens escollin com a socis a llarg termini per proveir-los d'energia procedent de fonts renovables i col·laborar així en la descarbonització de l'economia. Aquest acord subratlla la solidesa del pla estratègic d'Opdenergy que impulsa el creixement en un mercat clau com el xilè”, afirma el conseller delegat d'Opdenergy, Luis Cid.

La companyia té operatius a Xile 121 MW solars i 50 MW eòlics instal·lats en 5 plantes. A data d'avui, compta amb 1.000 MW en desenvolupament a aquest país, entre parcs solars fotovoltaics, eòlics i projectes d'emmagatzematge.

"Ens satisfà enormement poder tancar un nou acord PPA al país que ens permet aprofundir la nostra presència en un mercat tan important com el xilè, tan enfocat a aconseguir que el seu mix de generació d'energia sigui cada cop més net", destaca Carlos Ortiz, Country Manager d'Opdenergy a Xile.

Noticias relacionadas

contador