ep cifi concede 117 millones a opdenergy para la construccion de tres plantas fotovoltaicas en chile
OPDENERGY - Archivo

El fons luxemburguès Antin, mitjançant el vehicle GCE BidCo, ha presentat una OPA sobre la totalitat del capital social d'Opdenergy. El fons ofereix 5,85 euros en efectiu per cadascuna de les 148.033.474 accions, xifra que suposa una prima del 46,25% respecte als 4,00 euros als quals va tancar la companyia divendres i un preu total de 865,99 milions d'euros.

  • 5,82€
  • 0,00%

Segons la nota remesa a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), diversos dels accionistes d'Opdenergy ja han acceptat acudir a l'oferta presentada per Antin. En concret, es tracta de Marearoja Internacional (29,903%), Aldrovi (29,917%), Jalasa Enginyeria (11,087%) i el CEO d'Opdenergy, Luis Cid Suárez (0,28%). "Tots ells s'han compromès de manera irrevocable" davant del fons d'acceptar l'oferta, explica. En total controlen 105.379.889 accions de la societat, representatives conjuntament del 71,187% del capital social.

D'aquesta manera, i atès que aquests accionistes s'han compromès de manera irrevocable a acceptar l'oferta, Antin destaca que la Condició d'Acceptació Mínima es complirà si, a més, accepten l'oferta accionistes titulars de 5.645.217 accions representatives del 3,813% del capital social d'Opdenergy.

Antin detalla que si la productora d'energia renovable realitzés qualsevol repartiment de dividends, reserves o qualsevol altra distribució als seus accionistes amb anterioritat a la liquidació de l'oferta, ja sigui ordinària, extraordinària, a compte o complementària, el preu d'aquesta reduirà en una quantitat equivalent a l'import brut per acció del repartiment o distribució, sempre que la data de publicació del resultat de l'oferta als butlletins de cotització coincideixi o sigui posterior a la data exdividend".

En qualsevol cas, l'oferta està condicionada a l'obtenció de les autoritzacions o no oposició en matèria de control de concentracions necessàries per dur-la a terme. En concret, el fons estudiarà si cal demanar autorització a la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) d'Espanya i també als Estats Units, a la Comissió Federal de Comerç i la Divisió d'Antitrust del Departament de Justícia nord-americà.

Així mateix, el fons considera que, després de l'aprovació de l'escut antiopes que el Govern va tirar endavant durant la pandèmia per protegir les empreses espanyoles estratègiques, també haurà de comptar amb l'autorització del Consell de Ministres per a l'OPA esmentada. Per tant, Antin diu que iniciarà "el procés de sol·licitud d'autorització de l'Autoritat FDI", com es coneix a la Direcció General de Comerç Internacional i Inversions del Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme, "tan aviat com sigui possible després de la publicació d'aquest anunci i en col·laboració amb aquesta autoritat".

Noticias relacionadas

contador