ep archivo   paneles solares de opdenergy
OPDENERGY - Archivo

Opdenergy va registrar unes pèrdues d'1,89 milions al primer trimestre de l'any enfront dels -8,25 milions del mateix període de fa un any, fet que suposa una reducció dels números vermells del 77%.

El productor independent d'energia renovable va disparar els ingressos un 198% durant el període i va arribar als 15,8 milions. A més, va aconseguir un EBITDA de 7,3 milions d'euros, xifra que suposa multiplicar per 4,7 vegades la xifra publicada al primer trimestre de l'any passat.

Opdenergy ha explicat que aquest creixement és el resultat de la consolidació del seu negoci com a IPP. A més, es recolza en el traspàs de diferents projectes d'energia solar fotovoltaica a Bruc Energy, després de l'acord signat amb aquesta empresa l'agost del 2021 i que inclou la venda d'1,1GW de projectes a diferents punts d'Espanya que són transferits a mida que aquests actius van aconseguint determinats permisos, sent-ne el més rellevant el permís mediambiental. A data de la present nota de premsa, Opdenergy ha transferit el 100% dels actius a Bruc, ha dit la companyia.

La cartera global d'actius renovables d'Opdenergy s'incrementa aquest primer trimestre del 2023 en 1,3GW, fins a assolir els 15,1GW. D'aquests 15,1GW, el 59% se situa a Europa; un 25% als EUA; i un 16%, a Llatinoamèrica. Pel que fa a tecnologies, un 61% és fotovoltaica, un 18% és eòlica i un 21% és emmagatzematge.

"Després del nostre debut al Mercat Continu fa uns mesos, seguim avançant amb unes xifres corresponents al primer trimestre en clar creixement i posant en operació en aquests darrers tres mesos 225MW. La solidesa d'aquestes xifres, unides a la transferència d'actius realitzada a Bruc recentment, donen suport al nostre model de negoci com a companyia de creixement, multitecnologia i multipaís: Opdenergy mostra la consistència de la seva estratègia en aquest context actual en què les energies renovables són més necessàries que mai”, ha declarat Luis Cid, CEO d'Opdenergy.

contador