ohla hospital tarragona
OHLA

OHLA suma un nou projecte a la cartera després de l'adjudicació de la construcció del Lot 1 del nou Hospital de Viamed a Tarragona (Espanya). La companyia durà a terme la seva estructura sobre rasant donant continuïtat al Lot 0 en què OHLA va abordar, el 2023, el moviment de terres, la contenció i la fonamentació.

  • 0,42€
  • 4,20%

L'edifici, que comptarà amb una superfície construïda de 15.330,35 metres quadrats, tindrà forma rectangular amb aproximadament 120 metres de llargada per 45 metres d'amplada i una alçada de més de 16 metres. S'organitzarà al voltant d'un pati central que dota l'edifici de llum natural i de ventilació, els dos elements fonamentals en un complex d'ús hospitalari.

La nova infraestructura disposarà de quatre plantes sobre rasant i un soterrani. La planta soterrani es dedicarà a aparcament i als serveis de suport a l'hospital. A la planta baixa s'ubicaran els serveis que requereixen un accés proper al vestíbul principal, consultes externes, diagnòstic per la imatge i urgències. A la planta primera estaran agrupats els serveis més tècnics i als nivells 2 i 3 les unitats d'hospitalització.

Pel que fa al Lot 0, cal recordar que va estar centrat en l'execució del moviment de terres, la fonamentació superficial de sabates rígides aïllades i combinades -recolzades sobre el terreny i lligades mitjançant bigues en ambdues direccions- en tractar-se de zona sísmica. També es van executar els murs de soterrani i de contenció de terres.

UNA ALTRA CONSTRUCCIÓ MÉS D'HOSPITALS

La companyia suma al seu portfoli més de 150 hospitals de nova planta, equivalents a 8,5 milions de m2, més de 60.000 llits, a prop de 100 centres sanitaris i més de 200 actuacions de renovació i rehabilitació.

A Espanya compta amb una àmplia cartera de projectes. Així, a l'hospital Viamed i al Vithas València Túria, adjudicat recentment, se sumen, d'altres com el contracte de reforma i ampliació de l'Hospital de Manacor (Mallorca), la construcció del nou Hospital de Conca, l'ampliació i la reforma del Complex Hospitalari Universitari d'Albacete, el nou Hospital d'Ontinyent, l'ampliació i la reforma de l'Hospital de Viladecans i l'Hospital Universitari Matern Infantil de Las Palmas (fase II) a les Illes Canàries.

Noticias relacionadas

contador