ohla estacion tren republica checa
OHLA

OHLA és aquest divendres un dels millors valors del Mercat Continu, amb alces del 6%, després de publicar aquest dijous, després del tancament, uns resultats que estan agradant al mercat. La companyia ha guanyat 14,2 milions fins al setembre enfront de les pèrdues de 88,8 milions del mateix període de l'any anterior.

  • 0,43€
  • -7,51%

"La sòlida contractació registrada en trimestres anteriors ha permès continuar impulsant les vendes de construcció, amb millora a l'àrea industrial a l'engròs del volum de projectes renovables", escriu Ángel Pérez, analista de Renta 4, que destaca la millora dels marges en construcció recolzada en el control més gran de la cartera.

"Si continua el nivell de contractació vist al tercer trimestre durant el quart trimestre, podrà assolir l'objectiu del 2023"

"La millora operativa, juntament amb un millor resultat financer (menors despeses financeres, evolució favorable del tipus de canvi i que durant els nou primers mesos del 2022 es van registrar deterioraments de valor a Canalejas) i un millor resultat de participades, per la resolució favorable d'un laude permeten abandonar les pèrdues a nivell de resultat net", explica.

A nivell de contractació, Pérez subratlla la millora significativa. "Si continua el nivell de contractació vist al tercer trimestre durant el quart trimestre, podrà assolir l'objectiu del 2023 de superar els 3.600 milions, que fins ara semblava complicat".

Aquest expert posa èmfasi també en el consum de caixa, habitual aquesta part de l'any per l'estacionalitat del negoci, i valora favorablement que hagi estat inferior que en ocasions anteriors, cosa que ha permès mantenir una posició de caixa neta.

"De moment no hi ha hagut canvis en els objectius 2023 (assolir unes vendes que superin els 3.400 milions d'euros, un EBITDA superior a 125 milions i una contractació més gran a 3.600 milions). Valorem positivament els esforços que s'estan realitzant per no consumir caixa a l'activitat i, tot i que considerem que encara hi ha camí per recórrer en aquest sentit, estem pendents de la capacitat que té el grup per fer front als seus venciments de deute als propers anys”.

Sabadell també subratlla que els resultats han estat millors en caixa, mentre que a la resta de partides van estar en línia amb el que s'esperava.

"Esperem acollida amb biaix positiu, especialment després del mal comportament borsari (-9% el 2023; -18% enfront de l'IBEX). Amb tot, la clau en el valor a curt termini està en l'execució de les desinversions d'actius no estratègics (Serveis, Hospital Chum i Canalejas), que hauríem de veure durant els propers mesos i que seran necessàries per poder refinançar els seus bons", escriuen des del banc.

Noticias relacionadas

contador