cbohl1short1

OHL va perdre 7,3 milions d'euros durant el primer trimestre de 2020, una caiguda d'un 5,3% respecte al mateix període de l'any anterior. La constructora ha reduït els números vermells gràcies a l'increment del 49,5% del resultat brut d'explotació (ebitda), que arriba als 13,6 milions.

  • 0,33€
  • 4,32%

No obstant això, els ingressos van disminuir un 4,3% interanual, fins a 655,6 milions, a causa de les caigudes de la facturació a les àrees de Construcció (-4,2%) i Industrial (-14,4%), segons els comptes remesos a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

En contra del que pugui semblar, la constructora aclareix que "la pandèmia del coronavirus no ha tingut un impacte material significatiu" en aquests resultats. La paralització de la construcció durant les dues últimes setmanes de març, va ser compensada "gràcies a la diversificació geogràfica, la millora de l'activitat de construcció als USA, LATAM i l'increment de l'activitat de serveis".

No obstant això, considera que la pandèmia tindrà un impacte sobre els futurs resultats del grup, encara que "resulta difícil de quantificar en aquests moments". Per fer front a la crisi del coronavirus, disposa de 543,6 milions de liquiditat, després de procedir al març a l'amortització dels 73 milions del bo emès al 2012, reduint així l'apalancament.

Abans de presentar aquests resultats, les seves accions han caigut un 3,17%. Aquestes caigudes s'han produït després de conèixer-se que s'han suspès les negociacions per a una fusió d'OHL amb Caabsa (empresa de la família mexicana Amodio) sense que s'hagi arribat a un acord. El comunicat ha puntualitzat que la família Villar Mir manté ara converses amb els Amodio per a una possible venda de part del seu paquet accionarial.

ANÀLISI TÈCNICA

Després de les caigudes a la borsa d'aquest dimecres, l'analista de 'Bolsamanía', José María Rodríguez, recorda que "la tendència continua sent impecablement baixista. Ja no només perquè el preu es troba encaixat en un impecable canal baixista, que també. A més tenim un gran 'cap i espatlles' de llarg termini que en absolut no ha quedat anul·lat".

"De fet, l'últim gran rebot del títol encaixa perfectament amb un típic 'pull back' cap a la línia clavicular de la formació. Si aquest es compleix, la projecció de la figura el portaria molt per sota dels mínims històrics", remarca aquest expert.

Noticias relacionadas

contador