• OHL va pujar també amb força aquest dilluns amb un volum destacat
ohl noche

OHL puja amb força al Mercat Continu (suma ja un 8% a dalt) després de publicar-se que la companyia ha posat a la venda la seva filial txeca ZPSV, per la qual espera obtenir 50 milions d'euros.

  • 0,31€
  • -1,87%
L'aspecte tècnic de OHL segueix sent "molt dolent" malgrat aquestes pujades. La companyia hauria de revaloritzar-se més d'un 20% per millorar el seu gràfic

La notícia, que publica Expansión en portada, explica que OHL ha decidit posar a la venda aquesta unitat per no considerar-la estratègica i davant l'interès dels inversors locals. ZPSV va obtenir 9,4 milions d'euros de benefici net en 2015 i espera tancar aquest any amb un benefici de 3 milions a causa de la caiguda de la contractació.

OHL ja es va disparar també aquest dilluns quan va pujar, amb un volum destacat, més d'un 6%. Aquest operació suposaria, segons expliquen els experts de Bankinter, "un avanç en el seu pla de desinversió d'actius no estratègics".

Després de la venda de Mayakoba a principis de desembre per un màxim de 218 milions d'euros, OHL espera tancar les vendes de ZPSV i d'un 40% del projecte Canalejas en les properes setmanes, la qual cosa permetrà a la companyia obtenir 300 milions d'euros a través de desinversions. Aquest import, afegeixen els experts de Bankinter, equival a la sortida de caixa prevista per la companyia en l'escenari més advers durant els propers 18-24 mesos pels legacy projects de Construcció.

Tècnicament, l'aspecte de OHL segueix sent molt dolent malgrat aquestes últimes pujades. "Tot i que rebotés fins a la zona dels 4,20 euros, la qual cosa implicaria pujar més d'un 20%, simplement aniria a buscar la directriu a la baixa", assenyala l'expert de Bolsamania, José María Rodríguez, i afegeix: "Per sobre de 4,24 euros en preus de tancament, estaria tancant un gran buit a la baixa que va deixar el 24 de juny d'aquest any. Només si ho tanqués començaríem a mirar-li amb altres ulls". OHL cotitza actualment a 3,37 euros.

Noticias relacionadas

contador