ep juan osuna consejero delegadoohl
OHL

OHL es dispara un 9% al Mercat Continu aquest dijous. La constructora de Villar Mir reacciona així al parquet al seu anunci del pagament d'un dividend el juny, després de suspendre qualsevol retribució el 2016, segons va anunciar la pròpia companyia en tancar la sessió aquest dimecres en un comunicat enviat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

  • 0,33€
  • 4,32%

OHL va confirmar aquest dimecres el pagament d'un dividend de 0,348981 euros bruts per acció el proper 6 de juny. La constructora destinarà 100 milions d'euros a aquesta remuneració als accionistes.

Els analistes reconeixen que és una notícia que "sorprèn positivament"

Els analistes de Banc Sabadell reconeixen que és una notícia que "sorprèn positivament", després d'haver rebaixat "considerablement les expectatives de dividend extraordinari". Des de l'entitat financera asseveren que "aquest primer pagament extraordinari podria ser l'inici fins a un total d'1 euro per acció".

A més, afirma la seva creença que "aquest pagament podria traslladar al mercat un major interès pel valor després de la desinversió amb èxit de la seva divisió de concessions", canviant la seva recomanació del títol de 'vendre' a 'sota revisió'.

La constructora de Villar Mir ja va avançar que tenia previst retribuir als seus accionistes després dels ingressos obtinguts per la venda de la seva filial de Concessions. Juan Luis Osuna, conseller delegat d'OHL, va explicar durant la presentació del Pla Estratègic del passat 16 de maig que la liquiditat que s'havia obtingut amb la venda d'aquesta filial al fons IFM els portava a plantejar-se el repartiment d'un dividend extraordinari.

Osuna va aclarir, però, que la companyia no estava estudiant una política de dividends a mitjà termini. "Encara no hi ha un objectiu de 'dividend yield' sostenible. És aviat per decidir una política de dividends", valora. El grup Villar Mir, accionista de control d'OHL en comptar amb el 53,18% del seu capital, rebrà 53,1 milions d'euros.

El grup va suspendre qualsevol retribució el 2016 coincidint amb el llançament del pla d'ajust i reestructuració que va emprendre aquest any per reduir deute i sanejar el seu negoci constructor.

Noticias relacionadas

contador