• OHL sí que ha identificat dues transferències, per import de 2,5 milions, però diu que corresponen a "transaccions normals"
  • Javier López Madrid "mai ha tingut responsabilitats executives o de representació al Grup OHL", ha recalcat la companyia
ep javier lopez madrid consejeroohl
Javier López Madrid, conseller d'OHL.EUROPA PRESS

OHL ha sortit en defensa de Javier López Madrid, gendre de Juan Miguel Villar-Mir, després de la informació que publica aquest divendres Expansión en portada, segons la qual el Consell d'Administració d'OHL exigeix ​​la sortida de López Madrid. El diari apunta que la intenció és que aquest abandoni el lloc abans de la junta d'accionistes que se celebrarà la setmana que (9 de maig).

  • 0,45€
  • 3,49%

OHL explica en una nota enviada a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), que ha realitzat la seva pròpia investigació interna arran de l’'Operació Lezo', que investiga si Javier López Madrid va realitzar una transferència a Ignacio González, expresident de la Comunitat de Madrid, d'1,4 milions d'euros, com a pagament per aconseguir el projecte fallit del tren de Navalcarnero. A causa d'aquestes investigacions, López Madrid va ser detingut i, posteriorment, posat en llibertat, el 21 d'abril.

"La investigació interna no ha identificat cap transferència ordenada pel Sr. Javier López Madrid", assenyala la nota en la qual es recalca que López Madrid és "conseller extern dominical del Grup OHL des de 2002, que mai ha tingut responsabilitat executiva ni representativa al Grup".

"Ni en les dates en què se suposa que es va realitzar la suposada transferència, ni en cap altra data, Sr. Javier López Madrid ha tingut poder o capacitat per ordenar, autoritzar o instruir empleats del Grup OHL per realitzar pagaments de qualsevol tipus", ha dit OHL

DUES TRANSFERÈNCIES IDENTIFICADES

La investigació, prossegueix OHL, ha identificat dues transferències. Segons explica, "no coincideixen exactament amb la suposada transferència (d’1,4 milions d'euros), però sí que estan dirigides a una societat anomenada Lauryn Group, domiciliada a Panamà, i a un compte a l'Anglo Irish Bank, a Suïssa. "Es tracta de dues transferències, per un import total de 2,5 milions de dòlars, realitzades al novembre de 2007".

"Aquestes transferències estan degudament assentades a la comptabilitat i compten amb les corresponents factures de suport, que aparentment corresponen a transaccions normals dins el tràfic ordinari de les nostres empreses i no hi ha cap indici que poguessin estar relacionades amb actes il·legals o il·lícits de cap tipus".

OHL continua explicant que "totes les persones que, a la data en què es van fer aquestes transferències, tenien responsabilitat executiva, directament o indirecta, sobre aquestes transaccions, fa temps que no són al Grup, bé sigui per jubilació, per baixa voluntària o per acomiadament". A la nota no s'especifica el nom d'aquestes persones.

OHL afegeix que s'ha traslladat a les autoritats judicials "les troballes" i ha volgut recordar (apareix subratllat a la nota) que des de la fundació del Grup, el 1911, "cap directiu ni empleat d'OHL ha estat condemnat mai per corrupció, ni a Espanya ni en cap altre país".

"NI EL MENOR INDICI D'IRREGULARITAT"

La constructora es refereix específicament a la nota a la concessió del contracte per construir el Rodalies Móstoles-Navalcarnero (CEMONASA) i recalca que, segons les conclusions de la seva anàlisi intern, "no resulta ni el menor indici d'irregularitat en el procés de licitació, adjudicació i posterior execució de CEMONASA". Afegeix OHL que "es pot concloure (...) que l'adjudicació de la concessió i totes les actuacions posteriors en relació amb la mateixa s'han realitzat amb total transparència i ajustades a Dret".

"Aquest contracte (CEMONASA) ha estat un projecte ruïnós per a OHL i que ha suposat el major menyscapte per al Grup en un sol projecte en tota la seva història amb una inversió pendent de recuperar de 259 milions d'euros. La societat concessionària del mateix, CEMONASA, va entrar fa mesos en concurs de creditors i actualment es troba en fase de liquidació", ha recordat OHL.

OHL descriu també les accions judicials que manté amb la Comunitat de Madrid arran d'aquest projecte fallit i subratlla que, de l'actuació de la Comunitat de Madrid respecte a la companyia en relació a aquest projecte, "es dedueix que la CAM ha actuat en tot moment amb màxim respecte a la legalitat, transparència i rigor i sense el més mínim tracte a favor".

Com a colofó ​​de la nota, OHL recalca (en negreta) que Javier López Madrid "mai ha tingut responsabilitats executives o de representació al Grup OHL". "Ni en les dates en què se suposa que es va realitzar la suposada transferència, ni en cap altra data, el Sr. Javier López Madrid ha tingut poder o capacitat per ordenar, autoritzar o instruir empleats del Grup OHL per realitzar pagaments de qualsevol tipus, transferències incloses i, en general, mai ha tingut funcions executives ni de representació al Grup OHL".

"A dia d'avui, el Sr. Javier López Madrid té la condició de investigat en aquesta causa, no estant acusat formalment de cap delicte. Tampoc OHL, ni cap dels seus empleats o directius, estan acusats de cap delicte", conclou.

Noticias relacionadas

contador