villar mir

La família Amodio s'ha convertit en accionista de referència d'OHL (+40%) després de comprar un 16% de les participacions a Villar Mir, segons ha informat el propi grup a la CNMV. L'operació s'ha realitzat traspassant el paquet de la constructora a 1,1 euros per acció (al 2014 cotitzava a 17 euros, tal com recorda l'analista de Bolsamanía, J.M. Rodríguez) a les societats dels mexicans, Forjar Capital i Solid Rock Capital.

  • 0,33€
  • 4,32%

El preu total acordat és de 50,43 milions d'euros, és a dir, el doble del valor actual de les accions d'OHL (a preus de tancament del dimecres).

OHL destaca al seu comunicat que l'acord atorga als Amodio opcions d'adquisició irrevocables sobre accions propietat del Grup Villar Mir, representants d'un 9% addicional del capital social de la constructora. Aquestes opcions seran executables a 1,20 euros per acció "en qualsevol moment fins al 22 de novembre de 2020".

OHL considera "positiva" per a la companyia l'entrada dels Amodio, i considera que es tracta d'un accionista de perfil industrial i amb capacitat financera.

"És bo per a la companyia i per donar confiança als seus bancs finançadors encara que l'operació no suposi una injecció de recursos per a l'empresa", van indicar fonts de la constructora. Els empresaris mexicans concretaran així l'interès mostrat per OHL des del mes d'octubre, que han intentat materialitzar de diferents maneres.

Inicialment, van plantejar la subscripció d'una ampliació de capital, juntament amb la compra d'un paquet d'accions a Villar Mir, proposta que el mes de febrer van canviar per l'oferta de fusió que finalment s'ha vist estroncada per la crisi.

Noticias relacionadas

contador