ep obraampliacionpuertoagaete gran canaria
EUROPA PRESS

OHL ha aconseguit l'adjudicació per a l'ampliació del port d’Agaete, situat a l'illa de Gran Canària (Espanya), per 44,6 milions d'euros, que seran finançats en un 85% pels fons europeus FEDER.

  • 0,31€
  • -1,87%

El projecte ha estat atorgat per l'ens públic Puertos Canarios, adscrit a la Conselleria d'Obres Públiques de l'executiu autonòmic, i el contracte d'OHL implica la construcció d'un dic d'abric amb una primera alineació de 530 metres de longitud en talús amb mantell de Cubipods de 45 tones, segons ha informat l'empresa en nota de premsa.

Així mateix, construirà una segona alineació de 400 metres de longitud de dic vertical a base de calaixos de formigó, així com la creació de dos atracadors per ferris i altres obres complementàries de pavimentació, abalisament, mitjans d'atracador i amarratge, urbanització i instal·lacions.

Pel que fa a la tecnologia Cubipod, que va assenyalar està sent emprada "amb èxit" en altres països com Dinamarca o Algèria, ha explicat que és un desenvolupament d’R + D + I per construir el mantell principal de dics d'abric portuaris en talús.

Aquesta obra d'OHL se suma a altres treballs portuaris realitzades recentment a Gran Canària

En referència a això, afirmen que l'ús del Cubipod té "importants avantatges" respecte al vaixell cúbic tradicional, com ara són la seva "gran robustesa i resistència estructural", així com la correcció "dels seus desavantatges que impedeix el llambordí i augmenta la fricció amb la capa inferior".

Aquesta obra d'OHL se suma a altres treballs portuaris realitzades recentment a Gran Canària, com ara són la construcció d'una nova línia d'atracament en paral·lel al dic Nelson Mandela, la construcció de la dàrsena d'Àfrica, concretament a la tercera fase del dic de abric a l'any 2013, i en el seu contradic de tancament a l'any 2015, totes elles situades al Port de la Llum i de Las Palmas, a la capital de Gran Canària.

Noticias relacionadas

contador