ep juan miguel villar mir y su hijo y actual presidente de ohl juan villar-mir de fuentes en la
OHL - Archivo

Moment complicat per a la família Villar-Mir, que s'ha vist obligada a demanar un rescat de 300 milions d'euros a la Societat Estatal de Participacions Industrials (SEPI), després que la banca hagi tallat les seves vies de finançament, segons informa El Confidencial.

  • 0,32€
  • 1,72%

Els Villar-Mir han hagut de sol·licitar ajuda al Fons de Suport a la Solvència d'Empreses Estratègiques a causa de les grans pèrdues que acumula el grup d'empreses Grup Villar Mir, capçalera d'empreses com Ferroglobe, Villar Mir Energia i Immobiliària Espacio.

La poderosa família empresarial ha hagut de vendre molts actius durant els últims temps per reduir el seu elevat deute, en un moment molt complicat per la pandèmia de Covid-19. En una de les seves inversions més conegudes, la constructora OHL, hi han reduït la seva participació fins al 14%, després de cedir el control de la companyia als germans mexicans Amodio.

Al desembre de 2020, els Villar Mir van arribar a un acord sobre els termes del repagament del deute amb OHL, que ascendia a 129 milions d'euros, mitjançant la dació en pagament de participacions en les societats Pacadar i Alse Park, així com el reconeixement d'un deute de 45.850.000 d'euros.

No obstant això, l'elevat deute del hòlding i les grans pèrdues d'algunes de les seves divisions han forçat la família a sol·licitar el rescat a la SEPI.

Noticias relacionadas

contador