ep archivo   nvidia
NVIDIA - Archivo

Nvidia es dispara més del 20% en la sessió d'avui a Wall Street després de superar les previsions del consens amb els seus resultats del primer trimestre fiscal del 2024. El grup tecnològic està sent un dels millors valors del 2023, en ser considerat un dels principals beneficiats per l'avenç de la intel·ligència artificial (IA).

  • 762,00$
  • -10,00%

Nvidia és el líder del mercat en el desenvolupament de GPU, unitats de processament gràfic, i també desenvolupa productes per a centres de dades i computació d'alt rendiment.

Al primer trimestre, ha publicat un benefici per acció (BPA) d'1,09 dòlars, per sobre dels 92 centaus anticipats pel consens. A més, els ingressos de 7.200 milions de dòlars han superat el pronòstic de 6.530 milions.

De cara al futur, la companyia espera que els ingressos del segon trimestre fiscal pugin fins a uns 11.000 milions de dòlars, molt per sobre dels 7.180 milions que esperaven els analistes, amb marges bruts de beneficis que oscil·laran entre el 68,6% i el 70%.

"La indústria informàtica està passant per dues transicions simultànies: computació accelerada i intel·ligència artificial generativa", ha explicat Jensen Huang, fundador i conseller delegat de la companyia.

"Un bilió de dòlars d'infraestructura de centre de dades global instal·lat farà la transició d'ús general a computació accelerada a mesura que les empreses s'afanyin a aplicar IA generativa a cada producte, servei i procés comercial", ha afegit Huang.

“Tota la nostra família de productes per a centres de dades (H100, Grace CPU, Grace Hopper Superchip, NVLink, Quantum 400 InfiniBand i BlueField-3 DPU) està en producció. Estem augmentant significativament la nostra oferta per satisfer la creixent demanda”, ha conclòs el directiu.

LA VALORACIÓ DELS EXPERTS

Naeem Aslam, director d'Inversions de Zaye Capital Markets, comenta que "Nvidia ha pujat més del 115% des del començament d'any per l'entusiasme dels inversors amb la Intel·ligència Artificial".

I encara que reconeix que "la seva estratègia és l'adequada i els resultats i les previsions són molt sòlids", els inversors que entrin ara en el valor "poden acabar cremats" si es produeix una correcció després del buit alcista que dibuixarà el valor quan comenci la sessió regular.

Per part seva, Ipek Ozkardeskaya, analista de Swissquote Bank, indica que "els inversors no s'equivocaven en apostar que Nvidia seria la guanyadora de la moda de la IA, ja que els seus xips són molt adequats per entrenar màquines d'IA en bombardejar-les amb dades".

"Com a resultat", conclou aquesta analista, "Nvidia continuarà el seu viatge a la lluna. Les accions van caure gairebé un 70% entre el màxim històric del novembre del 2021 i la caiguda de l'octubre del 2022. Però avui, no només recuperaran per complet el 70% de les pèrdues, sinó que les accions assoliran un nou rècord. Quin retorn!"

FORTS GUANYS PER A ALTRES VALORS

Els forts guanys de Nvidia estan impulsant altres valors que operen al mateix sector. És el cas d'Advanced Micro Devices (AMD), que avança un 9% al mercat nord-americà, o l'empresa holandesa ASML, que avança a prop del 5%.

Els experts de Bankinter, que aconsellen comprar Nvidia des d'abans que es produís la seva gran pujada del 2023, afirmen que els resultats són "millors del que s'esperava" i, a més, la companyia "llança una guia espectacular per al proper trimestre (50% superior al consens)".

"En la conferència de resultats, va anunciar que les seves sòlides guies es recolzen en la forta demanda que estan tenint els seus xips per al desenvolupament de la Intel·ligència Artificial (assenyalant acords amb Alphabet i Microsoft, entre d'altres), cosa que va ser molt ben acollida pel mercat. Nvidia es troba dins de la nostra cartera seleccionada del sector de semiconductors".

Noticias relacionadas

contador