uber taxi portada

Nova York li posa el fre a companyies com Uber. La novaiorquesa es converteix en la primera gran ciutat en limitar l'emissió de llicències VTC que requereixen empreses com la popular empresa de transport privat.

L'Ajuntament novaiorquès, dirigit per Bill de Blasio, va aprovar aquest dimecres un projecte de llei per congelar l'emissió de llicències VTC durant un any. Un important cop a companyies com Uber, que es van encomanar a la major àrea metropolitana de EUA per obtenir bona part dels seus ingressos.

"La nostra ciutat s'enfronta a una crisi que està portant els treballadors novaiorquesos a la pobresa", afirma De Blasio

La mesura anunciada pels de De Blasio té com a objectiu reduir la congestió del trànsit a la ciutat, a més d'establir un salari mínim entre els conductors d'aquest tipus de serveis.

"La nostra ciutat s'enfronta a una crisi que està portant els treballadors novaiorquesos a la pobresa", va afirmar De Blasio en un comunicat.

El nombre de vehicles que utilitza aquest tipus de llicència s'ha vist incrementat a Nova York des dels 12.600 el 2015 als 80.000 des del començament de l’any, segons la Comissió de Taxis i Limusines de Nova York. Una xifra que contrasta amb els aproximadament 14.000 taxis que operen a la ciutat.

Uber va afirmar en un correu electrònic enviat a prop de 5 milions de ciutadans novaiorquesos el mes passat que els més perjudicats serien els seus clients, que haurien d'afrontar preus més alts i majors temps d'espera.

Noticias relacionadas

contador